Рівне:

Створення та просування сайтів

200 студентів хочуть виселити на вулицю

Україна і світ 31-сер, 2006, 13:009 prov 1 668
200 студентів Рівненського інституту слов’янознавства, які приїхали на навчання 28 серпня і прийшли до місця свого проживання в гуртожиток № 2 Рівненського державного гуманітарного університету, що на вулиці Котляревського, 16, дізналися від коменданта, що їм необхідно виселитися з гуртожитку до полудня 30 серпня.
Комендант гуртожитку пояснила, що вийшов наказ ректора РДГУ від 15 липня цього року, в якому йдеться, що всі сторонні особи(малися на увазі студенти інституту слов’янознавства, які проживали тут не один рік) повинні залишити приміщення у зазначений термін. Відразу ж після цього інциденту студенти пішли на прийом до виконавчого директора РІС КСУ Людмили Шилюк, але секретар сказала, що пані директор не має на них часу, а з усіма іншими питаннями порадила звернутися безпосередньо до ректора. Але той, як виявилося, зараз перебуває на лікарняному. Отож, 30 серпня в холі гуртожитку № 2 студенти влаштували громадську акцію непокори.
Коли Людмила Шилюк дізналася про «бузу» своїх студентів, то приїхала до гуртожитку, щоб з’ясувати, чому студенти почали страйк. Бо, як вона розповіла, студентів виселяють відповідно до законодавства, а те, що їх пізно попередили, то це справді бюрократична помилка. І вирішити її пані Шилюк пообіцяла на засіданні проректорів і ректорів. Також вона порадила студентам (а переважна їх більшість — мешканці не Рівненської області) до 11 вересня роз’їхатися по домівках. За цей час, мовляв, якось вирішуватимуть питання із поселенням.
Самі спудеї не можуть зрозуміти, чому їм в останній момент повідомили про розселення. Студент четвертого курсу факультету міжнародних відносин та бізнесу Ростислав Микитчак з Івано-Франківщини говорить:
— Ми зробили ремонт у своїх кімнатах за свій кошт і спокійно поїхали додому. Повернулися до гуртожитку, а комендант сказала, що нас виселяють. Мені б хотілося дізнатися, чому нікому не повідомили про це заздалегідь? Якби сказали про це в той час, коли ми роз’їжджалися на канікули, то хоча б встигнули підшукати собі нове житло.
Людмила Шилюк запропонувала студентам сформувати для перегорів із керівництвом РДГУ та РІС КСУ групу з трьох-чотирьох осіб. Самі ж студенти говорять, що поки не вирішиться це питання, вони нікуди із гуртожитку не підуть і виселити їх зможуть хіба що із застосуванням сили.
Олександр ШЕРШЕНЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору