Рівне:

Створення та просування сайтів

Депутати збільшили фінансування ВР на 100 мільйонів

Україна і світ 18-чер, 2009, 22:189 prov 945
Депутати не знають, що голосували за збільшення фінансування Верховної Ради України на 100 мільйонів гривень. Про це свідчать результати експертного опитування, яке провів Інститут Горшеніна щодо ухваленого Закону Про збільшення фінансування Верховної Ради на 97 мільйонів гривень у 2009 році.
Так, народний депутат від НУ-НС Владислав Каськів зауважив, що нічого не знає про цей закон. “Мені важко зараз судити, тому що якщо йде мова про бюджет наступного року, то дуже передчасно давати будь-які оцінки. Навряд чи це офіційний документ”, — сказав Каськів і додав: “Я думаю, що обговорення бюджетних позицій ще дуже передчасне, враховуючи кризу і економічну ситуацію”.
Народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко, незважаючи на те, що проголосувала за прийняття даного закону, також не готова була його прокоментувати: “Я не готова компетентно відповісти на це запитання, тому що не знаю, на що конкретно ідуть ці кошти”. За її словами, треба спочатку розібратися, куди підуть ці 97 мільйонів, а потім дивитись, чи це виправдано.
“Я не пам’ятаю, щоб я голосувала за цю зміну до бюджету”, — повідомила вона. При цьому Бондаренко зауважила, що ніяких наслідків збільшення фінансування особисто на собі не відчуває: “Я, наприклад, як депутат, взагалі цього не відчула. Як був у мене старий кабінет – так він і залишився, ніхто в ньому ремонт не робив, ніхто меблі не збирається купляти. Комп’ютер як був трирічної давнини, так він і стоїть, папір більше не дають. Куди ідуть ці гроші? Я не знаю”.
Народний депутат від БЮТ Степан Курпіль також підтримав закон на голосуванні, і також нічого про нього не чув: “Я про це вперше чую. Можливо, десь каву пив, але я про це зовсім нічого не знаю. Якщо брати такі речі, як санаторно-курортний відпочинок – це взагалі ганебна річ, тому що депутати мають достатню зарплату, щоб відпочити. Я думаю, що на цьому хтось просто руки гріє”.
Також Курпіль не знає про розподіл бюджетних коштів: “Я знаю, що великі гроші виділяються також на лікування. Куди ці гроші діваються, що з ними робиться – ніхто так толком і не знає. Було б добре, якби Рахункова палата, чи хто просто проаналізували: а куди йдуть ці гроші, чи взагалі ефективне їх використання”.
Крім того, народний депутат зазначив, що йому не зрозуміле тлумачення окремих статей: “Я також до кінця не розумію, що означає “фінансування законотворчої діяльності”. Я знаю, що це обслуговування апарату, експертів. Наскільки це вмотивовано? Я думаю, що це суттєво завищені цифри. Більшість депутатів не розуміє, що це означає, що туди входить? Шкода, що це не розшифровується”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору