Рівне:

Створення та просування сайтів

Українські банки знижують ставки за депозитами

Україна і світ 18-чер, 2009, 22:209 prov 1 470
Українські банки знижують ставки за депозитами


Українські банки починають знижувати ставки за депозитами, повідомили представники кредитно-фінансових установ.
“З урахуванням стабілізації на фінансовому ринку ставки за депозитами виявилися завищеними. Уже намітилася тенденція до поступового зниження депозитних ставок, рівень яких приводиться у відповідність до вартості ресурсів. До осені ставки за річними депозитами у гривні, що перевищують 19%, знизяться на 2,5-3%, ставки в доларах, що перевищують 11%, — на 1,5-2%”, — сказав перший заступник голови правління Промінвестбанку (Київ) В’ячеслав Юткін.
“Сьогодні інфляція перебуває на такому рівні, що дозволяє нам робити прогноз – ставки (за депозитами) не будуть рости. Інфляція у травні склала 0,5%, є підстави для деякого зменшення процентних ставок за умови, якщо інфляція буде під контролем”, — розповів голова правління Райффайзен Банку Аваль (Київ) Володимир Лавренчук.
“У червні-липні буде тривати тенденція, що почалася в травні, до зниження депозитних ставок для населення. На сьогодні найбільш відчутно – на 0,5% річних – знижуються ставки за вкладами у гривні на термін від трьох місяців до року. Однак короткострокових депозитів – строком до одного місяця – ця тенденція поки не торкнулася. Подібний тренд спостерігається за депозитами вкладами і в доларах: прибутковість за депозитами у доларах терміном на три місяці знизилася на 0,15% річних, на півроку і рік – на 0,20%”, — сказав голова правління ВіЕйБі Банку (Київ) Петро Барон.
За його словами, депозитні ставки, що різко зросли в період загострення банківської кризи, поступово виходять на врівноважене значення.
“У цілому по банківській системі відзначається приплив депозитів, що свідчить про повернення довіри населення до банків. У кризовий період процентні ставки за депозитами були завищені, що не завжди відповідало реальним можливостям більшості банків, і зараз ставки поступово починають рух до реальних показників”, — сказав банкір.
Як підкреслив П.Барон, зниження Національним банком України облікової ставки до 11% річних може також стати непрямим фактором для зниження ставок за депозитами.
“Зниження облікової ставки здешевить ресурси для банків і стане додатковим позитивним сигналом для ринку, що свідчить про можливе зниження як депозитних, так і кредитних ставок”, — сказав він.
За матеріалом “Интерфакс-Украина”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору