Рівне:

Створення та просування сайтів

Ураган досяг Опенде

Спорт 25-чер, 2009, 10:079 prov 1 233
Ураган досяг Опенде


Звичайно, не стихійне природне лихо, а рівненська спідвейна команда. Щоправда, клуб-учасник командного чемпіонату України УСЛ-2009 не в повному складі вирушив на традиційний турнір зі спідвею на трав’яному треці в голандському місті Опенде. Разом із Володимиром Трофимовим та Ярославом Полюховичем, для яких такі гонки не рідкість, дебютував на змаганнях Станіслав Огородник. Хоча, на жаль, жоден з рівнян на подіум не піднявся, але приємне враження лишили всі.
У турнірі взяли участь двадцять гонщиків з п’яти країн. Спершу кожен спідвеїст проїхав по три старти (у заїзді брали участь по сім гонщиків). Чотирнадцять кращих утворили два півфінали. Саме вони визначили фіналістів, які боролися за нагороди змагань.
Володимир Трофимов досить впевнено пройшов кваліфікаційні заїзди й вийшов у півфінал з 13 очками. Аби пробитися у вирішальний заїзд, уславлений гонщик здобув необхідні три очки. На жаль, у фіналі Володимиру не вдалося позмагатися за п’єдестал:
— Я добре знаю специфіку цього турніру, тому що виступаю в ньому не перший рік. У кваліфікації зробив ставку на те, щоб пройти у півфінал. Там проїхав так, аби потрапити до фінального заїзду. На жаль, його можна занести у пасив. Мені не вдалося у першому повороті зайняти оптимальну траєкторію, опинився у ”хвості”. Складно було щось змінити, але я намагався. У підсумку опинився на шостому місці.
Досить добре почав гонку Ярослав Полюхович. Після двох заїздів, у яких він двічі фінішував другим, у нього було десять пунктів. На жаль, у третьому старті та півфіналі вдало виступити завадили технічні проблеми. В обох випадках на мотоциклі Ярослава рвався цеп. Володимир Трофимов так підсумував виступ свого підопічного:
— Ярослав укотре продемонстрував, що вміє не тільки їздити на довгих та трав’яних треках, але й перемагати. Організатори не пожалкували, що запросили його на турнір. Своїм виступом він заробив собі рейтинг. Прикро, але хочеться констатувати той факт, що він розпочав дуже добре, а завершив невдало. На заваді стали технічні проблеми. Якби не вони, Ярослав міг реально претендувати на місце на п’єдесталі. А так, у підсумку лише десяте місце — ”золота” середина.
Звичайно, розраховувати, що Станіслав Огородник у першій же гонці буде боротися за вихід у півфінал було годі. Проте рівнянин досить впевнено від’їздив у своїх заїздах. У трьох стартах він набрав по два очки і посів чотирнадцяте місце. Залишився задоволений дебютним виступом Станіслава Володимир Трофимов:
— Стас уважно вислухав всі мої рекомендації відносно стартів на трав’яному треці. Добре попрацював на тренуваннях. Їхав у заїздах обережно, не ризикував, проте досить грамотно та надійно. Завдяки цьому він привіз очки, обганяючи спортсменів, які більш досвідчені й мають більше виступів, ніж Станіслав.
Переможцем турніру став німець Стефан Катт, який набрав у підсумку 24 пункти. На другому місці — Енріко Яношка (Німеччина) — 22 очки. Стільки ж пунктів у голландця Марка Стейкема — третє місце. Володимир Трофимов з шістнадцятьма очками був шостим, Ярослав Полюхович з десятьма — десятий і Станіслав Огородник з шістьма — чотирнадцятий.
Тим часом червоноградський “Шахтар” здобув виїздну перемогу в рамках командного чемпіонату України зі спідвею УЛС-2009. У Львові місцевий СКА нічого не міг вдіяти із сусідами — 35:51. У господарів намагався чинити опір Данило Іванов, який здобув 20 очок. На жаль, партнери йому не допомогли: Володимир Дубінін — 7 пунктів, Ігор Кононов — 6, Юрій Петров — 2, Кирило Цуканов — 0. У “Шахтаря” очки привозили: Андрій Карпов — 16 пуктів, Кястас Пуоджукс — 14, Збігнев Сухецькі — 9, Олександр Локтаєв — 7, Володимир Тейгел — 3, Андрій Кобри — 2.
Вчора, 24 червня, СКА “Львів” завітав до Рівного, де зустрівся із місцевим “Ураганом”. Нагадаємо, що беззаперечним лідером змагань є рівненський “Каскад” — дев’ять очок з дев’яти. Сім — на рахунку ”Шахтаря”, п’ять — у команди СКА ”Львів”, й три пункти в ”Урагана”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору