Рівне:

Створення та просування сайтів

Підлеглих Луценка судитимуть за корупцію

Останні новини 25-чер, 2009, 15:559 Lobanovskiy 1 062
За п’ять місяців цього року прокурори Рівненської області скерували до суду 14 кримінальних справ, порушених у сфері корупції, 7 - про хабарництво. Про це ZAXID.NET повідомила прес-секретар прокурора області Людмила Суржук.

Серед осіб, які притягуються до кримінальної відповідальності, 9 працівників правоохоронних, 2 - контролюючих органів, 3 голови сільських рад.
За словами Л.Суржук, до суду з обвинувальним висновком скеровано кримінальну справу, порушену щодо старшого інспектора УДАІ УМВС в області, який отримав 5 тис. доларів США та 10 тис. гривень хабара за повернення вилучених у громадянина документів на автомобіль та реєстрацію цього транспортного засобу.
Усіма правоохоронними органами області складено 77 протоколів про вчинення корупційних діянь. Найбільшу кількість протоколів про корупційні діяння складено на посадових осіб місцевих органів влади та самоврядування за надання незаконних пільг та переваг (а надто, що стосується земельних правовідносин), недостовірної інформації, видачу фіктивних довідок, сприяння у здійсненні підприємницькою діяльністю тощо.
Водночас відсутні вагомі результати у протидії корупційним виявам у сфері економіки, насамперед у бюджетній та банківській системах, в органах та закладах освіти, при незаконному відшкодуванні податку на додану вартість.
За результатами розгляду означеного кола питань розроблено спільні скоординовані заходи правоохоронних органів області, спрямовані на посилення боротьби з корупцією, які мають позитивно вплинути на вирішення проблеми.

Zaxid.net
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору