Рівне:

Створення та просування сайтів

Рятувальники МНС опікуються безпекою дітей

Кримінал 26-чер, 2009, 09:329 prov 1 239
Рятувальники МНС опікуються безпекою дітей


З настанням літа починається найщасливіша пора року для дітей – шкільні канікули. Проте, на жаль, саме влітку збільшується кількість нещасних випадків за участю неповнолітніх громадян.
Трапляється це насамперед тоді, коли дітлахи залишаються без нагляду батьків. Недотримання елементарних правил безпеки життєдіяльності дорослими та дітьми призводить до трагічних наслідків. Тому для попередження подібних випадків, а також збереження життя та здоров’я майбутнього покоління, рівненські рятувальники від початку канікул проводять серед школярів широку профілактично-просвітницьку роботу на базі обласної бібліотеки для дітей. Зокрема, розглядаються найбільш вірогідні нещасні випадки, що можуть трапитися у побуті та під час відпочинку на природі. Демонструються навчальні відеофільми про дотримання правил безпеки під час відпочинку у лісо-парковій зоні та на водоймі, дотримання техніки безпеки під час користування електропобутовими приладами. Надаються теоретичні рекомендації щодо дій у будь-якій екстремальній ситуації та відпрацьовуються практичні дії на випадок позаштатної ситуації. Дітлахів також вчать необхідному мінімуму надання першої долікарської допомоги. А щоб діти з усією відповідальністю усвідомили необхідність дотримання елементарних правил безпеки, фахівці МНС наводять реальні приклади різноманітних нещасних випадків, що трапилися на території області з однолітками слухачів.
Рятувальники переконані, що проведення вищезазначених профілактичних заходів — це запорука веселого, яскравого, а головне — безпечного для дітей відпочинку.
Дмитро Мельник,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору