Рівне:

Створення та просування сайтів

Визнання за відданість та майстерність

Спорт 16-лип, 2009, 09:219 prov 1 325
Визнання  за відданість та майстерність


За підсумками вісімнадцятого чемпіонату України з баскетболу індивідуальні призи отримали наступні гравці: Андрес Родрігез – найкращий ”розігруючий”, Сергій Гладир – найкращий атакуючий захисник, Діжон Томпсон – найкращий легкий форвард, Кріс Оуенс – найкращий важкий форвард, Сергій Ліщук – найкращий центровий, Манучар Маркоішвілі – MVP чемпіонату, Денис Лукашов – ”відкриття сезону” та Анатолій Дубнюк отримав спеціальний приз ФБУ за відданість клубу. Офіційний сайт суперліги www.sl.ukrbasket.net підготував матеріали про цьогорічних номінантів. Пропонуємо вашій увазі інформацію про ветерана БК-93 ”Пульсар” Анатолія Дубнюка та вихованця рівненського баскетболу Сергія Ліщука.
Історія БК-93 ”Пульсар” невіддільно пов’язана з багаторічним ветераном команди Анатолієм Дубнюком. З’явившись у команді, яка переживала період становлення, 1994 року він разом із нею піднявся з Першої ліги в Суперлігу, ставши її багаторічним лідером й улюбленцем місцевих уболівальників. Не змінила їх ставлення до ветерана і невдала спроба форварда перейти до БК ”Донецьк” на початку чемпіонату. Однак у минулому сезоні, порівняно з позаминулим, як і всіма попередніми, проведеними в майці рівненського ”Пульсару”, статистика Анатолія Дубнюка суттєва впала – 7,1 очка, 5,2 підбирання, 0,9 передачі в регулярній першості, 8 очок, 5,7 підбирання у плей-оф. Виною всьому травми, які переслідували тридцятитрирічного Анатолія, не даючи зіграти на повну силу. В той же час, не варто забувати і про яскраві матчі в його виконанні, як, наприклад, з ”Полтавою” у плей-оф, коли саме Анатолій Дубнюк у вирішальній п’ятій грі став найкращим у складі своєї команди (20 очок і 4 підбирання), допомігши здобути вольову перемогу в серії – 3:2. В будь-якому випадку, свій приз він заслужив багаторічною відданістю рівненському клубу та українському баскетболу.
За коментарями про переможців в усіх восьми номінаціях організатори рейтингу зверталися до головного тренера збірної України з баскетболу Валентина Мельничука та гравця БК ”Київ” Олега Салтовця. Їх міркування з приводу нагородження Анатолія Дубнюка спеціальним призом ФБУ за відданість клубу.
Валентин Мельничук:
— У Анатолія Дубнюка був зіпсований сезон через перехід до ”Донецька” та повернення в Рівне, але він знайшов у собі сили заграти на хорошому рівні. І хоча б тому він заслуговує на це звання. Як і Олег Салтовець, він належить до людей, відданих своєму виду спорту і своєму клубу. Це – люди-бійці, і я радий, що Анатолія помітили й вручили почесний приз.
Олег Салтовець:
Гравець, котрий проводить в команді п’ятнадцять сезонів, залишаючись відданим своєму клубу, заслуговує на подібний приз. Іншого подібного випадку в українському чемпіонаті я не пригадую.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору