Рівне:

Створення та просування сайтів

Кабан маріупольцям не допоміг

Спорт 04-травня, 2006, 11:459 prov 983
Першу гру другого етапу матчів Суперліги України з баскетболу рівненський «Пульсар» проводив із БК «Маріуполь», який у поточній першості двічі вже перегравав рівнян. Досить дивно було спостерігати у спорткомплексі ДЮСШ-4 незаповнений зал, а «виною» тому став спідвей, час проведення якого практично збігався із «пульсарівським» матчем. Тож багато вболівальників обрали цей технічний вид спорту і пішли спостерігати за гонщиками на мотоциклах.
Матч «Пульсару» із маріупольцями показав наскільки далеко в майстерності гри пішли наші гранди БК «Київ» та СК «Азовмаш». Суперники багато помилялися у кидках зі штрафних та середньої дистанції, зате непогано виконували тральники. Загалом на двох із-за дуги команди влучили аж 15 разів. У черговий раз вибагливих шанувальників рівненського баскетболу порадував своїми смачними слем-данками Анатолій Дубнюк, його кидки згори змушували шаленіти вболівальників. У складі «Пульсара» також виділялися Олександр Рихлюк та Ілля Шемосюк. Це тріо набрало на трьох 57 командних очок. У складі ж суперників рівнян найактивнішим був колишній гравець збірної України Євген Подорваний, у доробку якого чотири вдалих триочкових кидки. Своєю харизмою виділявся і потужний лідер БК «Маріуполь», колишній гравець СК «Азовмаш» Петро Подтикан, якому рівненські вболівальники дали прізвисько Кабан. Цей гігант набрав у сумі 17 очок і став другим у своїй команді за результативністю після вищезгаданого Євгена Подорваного. Але це не врятувало гостей з Азовського моря від поразки. У драматичній кінцівці нерви міцнішими виявилися у рівнян і вони одержали першу перемогу у другому етапі з рахунком 82:80 (18:22, 24:23, 22:12, 18:23).
На другу домашню гру до рівнян завітав харківський БК “Політехнік”. Незважаючи на те, що у складі харків’ян грає найкращий снайпер Суперліги Тимур Арабаджи, гостям так і не вдалося стримати атак “Пульсару”. І рівняни в підсумку здобули свою другу перемогу у цьому етапі змагань з рахунком 90:78 (17:13, 19;18, 25:23, 29:24). У складі “Пульсару” 10 і більше очок за гру набрали відразу семеро гравців: Д. Баяндін – 16, А. Дубнюк – 14 ( Анатолій до того ж зробив і 13 підборів), В. Ковалевський – 13, А. Артимович – 13, по 10 очок набрали Рихлюк, Шемосюк та Вадим Скиданов.
Наступну домашню гру “Пульсар” зіграє зі своїми старими “ворогами” – “Львіською Політехнікою” 4 травня о 18.30.
Результати решти ігор двох турів: “Львівська політехніка” здобула дві перемоги на своєму полі над СК “Маріуполь” – 90:83 та над харківським “Політехніком” – 88:81. МБК “Одеса” поступився вдома столичному “Будівельнику” – 78:84.
У вівторок відбулися і перші матчі плей-офф серед кращих восьми команд України. БК “Київ” розгромив у рідних стінах “Сумихімпром” з рахунком 100:71. “Азовмаш” Сергія Ліщука здолав “Кривбасбаскет-Люкс” Віктора Герасимчука 78:64 (Сергій за 30 хвилин набрав 12 очок та здійснив 8 підборів, здобутки ж іншого вихованця рівненського баскетболу дещо скромніші: 7 хвилин та всього 2 очки). Переграли своїх суперників і дві інші команди-господарі майданчиків. Так, “Дніпро” не мав проблем із “Черкаськими мавпами” – 82:73 і “Хімік” з Южного розбив МБК “Миколаїв” – 81:66.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору