Рівне:

Створення та просування сайтів

У Чернякові Острозького району блискавка влучила у школярку

Головна 22-лип, 2009, 16:529 prov 1 874
У Чернякові Острозького району блискавка влучила у школярку


Потерпіла відбулася незначними опіками та кількагодинною втратою свідомості.
В кінці червня учениця 10 класу Могилянівської ЗОШ І-ІІІ ст. Наталія Степанюк разом з мамою та тіткою подалися у поле обробляти буряки. Спочатку було сонячно, але після обіду почали насуватися хмари і почулися приглушені звуки грому. Збиралися вже йти додому, бо на полі не було де сховатись від дощу.
Останнє, що пам’ятає дівчина – це те, що працювала і бачила попереду маму, а потім… свідомість ніби відключили. Прийшла до тями лише у реанімаційній палаті лікарні. Що трапилось – дізналася з розповіді рідних. Зізнається, що спочатку не могла повірити, що у неї влучила блискавка, але опіки не давали підстав сумніватись у правдивості розповіді.
Коли все трапилося, мати знаходилась попереду, приблизно за два метри від дівчини. Розповідає, що почувся незрозумілий хлопок. Обернувшись, побачила, що дочка лежить на землі. Зрозуміла – влучила блискавка, помітні були опіки на голові, шиї, руках, правій нозі, найбільше постраждала ділянка в області серця. Наталка була без свідомості, зупинилось серце. Жінка не розгубилася. Зателефонувала чоловікові, який швидко приїхав на місце події, а до того жінки інтенсивно робили штучне дихання. Непритомну дівчину доставили до Острозької лікарні. Там негайно взялися рятувати потерпілу. За словами острозьких реаніматологів, дівчину доставили о 17 годині 20 хвилин в комі, у неї була порушена серцева і нервова діяльність. Вжиті заходи дали результат – потерпіла біля 2 години ночі прийшла до свідомості.
Завершилось лікування у травматологічному відділенні Острозької ЦРЛ. За словами завідувача відділенням Богдана Феняка, Наталію Степанюк виписали з лікарні у задовільному стані. Від легких опіків – переважно І та ІІ ступеня, хоч були місцями маленькі ділянки ІІІ ступеня — сліду не залишиться. Серцева і нервова діяльність стабілізувались. Лікування проходило без ускладнень.
Наталія Степанюк стверджує, що на полі мобільного телефона з собою не мала. Була одягнута по-літньому, а на шиї носила ланцюжок із хрестиком, який, до речі, досі не вдалося знайти. Можна тільки гадати, чому блискавка вдарила саме у дівчину, а не в жінок, які працювали поруч і мали включені мобільні телефони. Припускаю, що на місці, де працювала дівчина, у землі є металевий предмет або поклади якоїсь руди. Не можна виключати простий збіг обставин чи, зрештою, дію якихось надприродних сил. Вже не раз у пресі зустрічалися повідомлення, що після удару блискавки у людей, які пережили клінічну смерть, через якийсь час відкривалися екстрасенсорні можливості – одні стали людьми-магнітами, інші бачать через стіни, читають думки навколишніх… Наша героїня каже, що нічого подібного за собою поки-що не помічала.
Іван ГЛУШМАН,
Острог.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору