Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 24-лип, 2009, 10:059 prov 1 012
Коротко


Німецьким школам бракує 40 тисяч учителів
З нового навчального року німецьким школам бракуватиме 40 тисяч учителів. Такі дані оприлюднило Об’єднання німецьких філологів (DPhV), — повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу у ФРН.
Основна причина браку освітніх кадрів у Німеччині — зменшення популярності цієї професії серед молоді. Це, у свою чергу, пов’язано із невисокою зарплатою працівника сфери освіти та зростанням насилля серед підлітків.
За даними DPhV, вік кожного другого вчителя у ФРН коливається в межах від 50 до 60 років. У найближчі 10-15 років значна частина нинішнього викладацького складу вийде на пенсію, і ситуація із браком вчителів узагалі буде катастрофічною, попереджають фахівці.
Експерти бачать можливе вирішення проблеми у запрошенні педагогів зі Східної Європи. Особливо будуть потрібні вчителі математики, інформатики та природничих наук. Для таких спеціалістів мають бути полегшені умови отримання права на працевлаштування у ФРН, впевнені у DPhV.

В Івано-Франківській області затримали секретаря та голову сільради під час отримання хабара
Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області під час отримання хабара затримали секретаря та голову однієї з сільських рад Коломийського району області, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.
Посадовці вимагали від місцевого мешканця близько 40 тис. грн. хабара за сприяння у вирішенні питання на сесії сільради про надання в оренду земельної ділянки площею 10 га.
Посадовців затримано в порядку ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України.
За цим фактом прокуратура Івано-Франківської обл. порушила кримінальну справу за ч.2 ст.368 (одержання хабара у великому розмірі) Кримінального кодексу України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору