Рівне:

Створення та просування сайтів

Їх життя так нічому й не навчило

Кримінал 13-сер, 2009, 10:219 prov 870
Їх життя так нічому й не навчило


Неодноразово запитувала себе, чому люди, які провели за ґратами не один рік, повертаються туди знову? Невже їм так швидко набридає ходити вулицями рідного міста, знову спробувавши смак довгоочікуваної волі, відчувати, що ні від кого не залежиш, у будь-який час дивитися на сонце та зірки, на ясне або захмарене небо, а не тоді, коли це дозволено? Ось і нашим ”героям” свобода явно набридла, а, можливо, вони просто розучилися (чи й не вміли взагалі) жити інакше? Адже життєвим кредо чотирьох рівнян та здолбунівчанина, яких днями затримали працівники Рівненського МВ УМВС, давно стало риторичне запитання: ”Навіщо працювати, якщо можна красти?!”
Тим паче, що громадяни самі часто ”спокушають” ласих до швидкої наживи, ігноруючи неодноразові попередження працівників міліції не залишати свої речі без нагляду. Видно, людина, доки сама не наступить на граблі, які вона ж і поклала, не зрозуміє…
Так, 42-річний здолбунівчанин Олександр потрапив у поле зору правоохоронців після того, як, зламавши дверні замки в двох автомобілях, викрав автомагнітоли та барсетки із документами й грошима. Чоловік був раніше засуджений за частиною 2 статті 185 (крадіжка) та частиною 2 статті 307 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. До того ж, при поверхневому огляді правоохоронці виявили у нього кастет. На даний час чоловік перебуває в СІЗО. Порушена кримінальна справа за статтею 185 ККУ.
21-річний рівнянин Віктор уже відбував покарання за злочини у сфері незаконного оббігу наркотиків. Та, повернувшись із місць, не надто віддалених, він ”перекваліфікувався” на крадія – уподобав псувати авто та красти автомагнітоли. На даний час Віктор також перебуває в СІЗО. Порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 185 ККУ.
За аналогічною статтею порушена кримінальна справа й за фактами крадіжок автомагнітол та грошей з автомобілів, до яких причетний 25-річний Євген. Між іншим, молодик – раніше судимий за шахрайство. Наразі він утримується в ІТТ Рівненського МВ УМВС.
А от 21-річному Віталієві засвербіли руки обманом заволодіти ”мобілкою” у першого зустрічного, а також пограбувати двох перехожих. Загальна сума збитків, завданих ним рівнянам, перевищує 3000 гривень. Юнак раніше судимий за спробу скоїти злочин та пограбування. Тепер же його особа фігурує у двох направлених до суду кримінальних справах – за частиною 2 статті 186 (грабіж) та частиною 2 статті 190 (шахрайство).
У липні працівники Рівненського МВ затримали також 41-річного Віталія, який зі спільником пограбував рівнянку, раніше судимого за аналогічний злочин. А також 26-річного Руслана, який, приставивши ніж до горла продавщиці одного з кіосків у Рівному, заволодів чотирма мобільними телефонами. Тепер останньому доведеться відповідати перед Законом за розбій.
Як бачимо, ці люди не навчилися цінувати свободу… і тепер знову ризикують її втратити.
Тетяна Гордійчук,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору