Рівне:

Створення та просування сайтів

Життя коштувало 800 гривень

Останні новини 17-сер, 2009, 16:199 prov 894
У таку суму оцінив життя бабусі Віталій, якого бажання стати багатшим за чужий кошт довело до в'язниці. Здавалося б, чого бракувало молодому чоловікові (1986 року народження), який відслужив а армії та влаштувався на непогану роботу, мав маленьку дитину, ділив помешкання з коханою жінкою і ніколи не порушував Закону?! Але, як сказав радянський драматург Олександр Вампілов, безмежна фантазія людини, якій потрібні гроші. Віталієва фантазія зупинилася на вбивстві. І цю жахливу історію не один день обговорювали жителі Рівненщини. А повернутися до неї нас змусив вирок суду у кримінальній справі, який нещодавно почув Віталій.
Нагадаємо, 5 січня 2009 року до чергової частини Радивилівського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що у власному помешканні в селі Козин було виявлено літню жінку з численними тілесними ушкодженнями, зокрема, з розтрощеною лобовою кісткою та зламаним передпліччям. Потерпілу – Суходольську Домнікію Денисівну, 85-річну пенсіонерку, госпіталізували до районної лікарні, але з реанімації вона додому так і не повернулася…
За даним фактом було порушено кримінальну справу, і співробітники Управління МВС разом із місцевими правоохоронцями узялися за пошуки зловмисника. Після декількох напружених днів та безсонних ночей їм вдалося затримати підозрюваного, який згодом зізнався у скоєному. Ним виявився житель села Пустоівання Радивилівського району Віталій. Як з’ясувалося в ході досудового слідства, молодик добре знав Домнікію Денисівну, адже вона була бабцею його колишнього однокласника. Саме від останнього Віталій і довідався, що старенька отримувала грошову допомогу з-за кордону як остарбайтер. Це й "спокусило" молодика скоїти злочин. Проте грошей у оселі побитої ним пенсіонерки він так і не знайшов, натомість, тікаючи, прихопив з будинку жменю гарбузового насіння…
До речі, при арешті Віталій опору не чинив, а згодом, на подив усіх, повідав правоохоронцям ще одну жахливу таємницю зі своєї біографії. У грудні 2008 року в селі Кам'яна Верба Дубенського району 23-річний чоловік знову ж таки через гроші вбив… власну прабабусю – 82-річну Ганну.
Підозрюваний розповів, що вдерся до будинку старої, побив її залізним ломом, а коли бабця втратила свідомість, обшукав оселю і забрав 800 гривень. Рідні тоді вирішили, що Ганна померла через свій досить поважний вік. Вони нічого не запідозрили і до правоохоронців звертатися не стали. Але зізнання Віталія спонукало останніх провести ексгумацію тіла старенької та відповідні експертизи. У жінки виявили поламані ребра, перелом лівої лопатки та чотири подряпини на голові. Саме ці травми і стали причиною її смерті.
По закінченні досудового слідства долю Віталія вирішував Рівненський апеляційний суд, який днями засудив молодика до 15 років позбавлення волі. І хоча за такі злочини передбачене довічне ув’язнення, та служителі Феміди взяли до уваги позитивні характеристики чоловіка, його власне зізнання а також те, що він виховує малолітню дитину.
Сам же Віталій, як зазначають правоохоронці, докорів сумління не відчуває. Свої нелюдські вчинки він пояснює… банальною потребою в грошах.
Ольга БОЙКО,
ВЗГ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору