Рівне:

Створення та просування сайтів

На Радивилівщині неповнолітні скоїли крадіжку з магазину

Рівненська область 26-січ, 2012, 15:469 prov 939
До чергової частини Радивилівського РВ УМВС 21 січня цього року надійшло повідомлення від 51-річного Петра, про викрадення товарно-матеріальних цінностей та грошей з його магазину, що розташований в селі Козин Радивилівського району.
Під час проведення оперативно-розшукових заходів на місці події, спрямованих на викриття винних осіб, було встановлено, що дану крадіжку скоїли двоє жителів одного з сіл, цього ж району, 14-річний Микола та 15-річний Василь. Хлопці, за попередньою змовою, вирішили у такий спосіб «підкріпитися». Потрапивши до торгівельного закладу, підлітки окинули оком винно-горілчані та тютюнові вироби і продукти харчування. Пощастило ще й на гроші в сумі 2400 гривень, які так необачно лишила продавчиня.
Як з’ясувалось у ході досудового слідства, о 1 годині 30 хвилин, знаходячись неподалік магазину «Смерічка» та користуючись відсутністю власника і сторонніх осіб, підозрювані вирішили проникнути всередину магазину, знявши скло з вікна, яке знаходилось з тильної сторони закладу. За тим, використовуючи кусачки, які вони прихопили із собою, хлопці зробили в металевій решітці вікна отвір, через який Микола і заліз усередину приміщення, а Василь залишився стояти на вулиці слідкуючи, щоб ніхто із сторонніх осіб їх не помітив. Викрадене із складського приміщення магазину та прилавку, почергово, Микола через віконний отвір передавав Василеві. Після чого неповнолітні, поділивши «здобуте» пішли додому «досипати».
— За такі «легковажні» вчинки відносно 14-річного Миколи і 15-річного Василя порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (Таємне викрадення чужого майна, поєднаного з проникненням у приміщення, вчиненого за попередньою змовою групою осіб) — прокоментував начальник Радивилівського РВ Володимир Качан.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.
Не залишаться і без уваги батьки неповнолітніх, котрих буде притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 184 КУпАП (Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей).
Про це Провінційці попідомили з СЗГ УМВС України в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору