Рівне:

Створення та просування сайтів

Не гребують браконьєрством і працівники рибгоспів

Кримінал 27-сер, 2009, 09:479 prov 1 119
Українських рибалок виховують правоохоронці. На найбільшому на Вінничині Ладижинському водосховищі, масово й незаконно виловлюють рибу. За останніми даними, не гребують браконьєрством і працівники рибгоспів.
Розкидані сітки, човни та занедбані дерев’яні хижі, наповнені рибою – залишилися по браконьєрах у законі, що тікали від міліціянтів. Схема вилову працівників рибгоспу проста – одна дозволена сітка, та кілька власних. Керівник підприємства запевняє, що про такий промисел нічого не знав. Обіцяє вжити заходів.
Микола Данилюк, керівник рибгоспу: «Будете звільняти? - Обов’язково. Звільнено приблизно 6 рибалок, за браконьєрські методи лову».
Ловили, головно, карася та судака. Сомів у водосховищі, майже не залишилося. Виторг, за один такий вилов, може сягнути 500 доларів.
Дехто із затриманих, розповідав справжні «казки» про те, звідки взялися незареєстровані сітки. Мовляв, невідомі подарували.
Працівник рибгоспу: «Приїжджали. Сиділи, відпочивали. В камуфляжі. Покидали. Були у такому стані, що не витягнуть. Кажуть, якщо човен є в вас, то заберете сітку».
25 сіток та понад 2 тисячі кілограмів риби. Такий «вилов» правоохоронців, лише за два дні. Після полювання на браконьєрів, їх поменшало. Утім, завдана ними шкода - величезна. Ще 2 роки тому, риба на водосховищі ходила табунами, тепер її майже немає.
Юлія Шипунова, Олександр Миронов,
Вінницька область, НТН.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору