Рівне:

Створення та просування сайтів

ЛОВИСЯ, РИБКО…

Кримінал 16-чер, 2005, 12:049 prov 965
Зараз триває нерестовий період. Риба втрачає обережність, заходить на мілини, щоб відкласти ікру. Саме ця обставина і не дозволила трьом жителям с. Великі Телковичі Володимирецького району залишатись вдома: хотілось поживитись свіжою рибкою.
Як повідомив Володимирецький районний рибінспектор Юрій Ткач, ввечері 9 червня, чоловіки, взявши все необхідне для риболовлі – сітки, гумові комбінезони, мішки на рибу вирушили в сусіднє село на озеро Луко. Сітки розставили мало не по всьому озеру, хотілось піймати якнайбільше. А щоб риба випадково не проминула сіть, вони використали спеціальне знаряддя, яким її заганяють в невід. Зрозуміло, що ніякого дозволу на вилов риби вони не мали.
А на світанку, коли задоволені хорошим уловом чоловіки, повантажили рибу на підводу, їх спіткала невдача – невідомо куди подівся кінь, який мав усе добро везти додому. А тут нагодились працівники рибінспекції, які і затримали рибалок.
Про факт грубого порушення правил рибальства одразу повідомили Рівненську обласну держрибінспекцію. Затримані особи порушили ст. 7, 17, 63 Закону України “Про тваринний світ”, пункт 3.15 Правил любительського та спортивного рибальства, тобто здійснили порушення, за яке передбачена відповідальність згідно зі ст. 85 п.4 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Сітки у браконьєрів вилучені. Міру відповідальності їм визначить Володимирецький районний суд.
Марина ДАНИЛЮК,
Володимирець.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору