Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині дві газети „Провінційка” та „СВ” висловили протест

Останні новини 11-вер, 2009, 15:149 prov 1 363
На Рівненщині дві газети „Провінційка” та „СВ” висловили протест
В знак протесту проти зволікання міською прокуратурою з порушенням кримінальної справи за фактом незаконних дій працівників рівненської міліції дві газети „Провінційка” та „СВ”, засновником і видавцем яких є Абрамчук В.В., видрукували свої тиражі з майже порожніми сторінками, на яких зазвичай вміщувалися матеріали про кримінальні події.
  На Рівненщині дві газети „Провінційка” та „СВ” висловили протест

Нагадаємо, що минулої п’ятниці із лав органів внутрішніх справ Рівненщини уже було звільнено двох співробітників.
Обидва "перевертні" носили погони старших лейтенантів і працювали на посадах оперуповноважених відділу карного розшуку Рівненського МВ УМВС України в області. Службовим розслідуванням, яке другого вересня завершили працівники 18-го відділу внутрішньої безпеки СВБ ГУБОЗ МВС, встановлено, що 22 серпня близько другої години ночі на вулиці Київській в районі автовокзалу між цими «правоохоронцями» та двома громадянами виник конфлікт. В результаті один із перехожих був затриманий та доставлений працівниками роти патрульної служби до кімнати міліції, що на автовокзалі, а згодом - до міськвідділу міліції, де співробітники відділу карного розшуку, інші працівники міліції "катували" неповнолітнього. Того ж дня після інциденту батько потерпілого звернувся до працівників відділу внутрішньої безпеки та прокуратури м.Рівного із відповідними заявами щодо неправомірних дій співробітників Рівненського МВ.
-У ході перевірки,- повідомили з ВЗГ УМВС,- цей факт підтвердили покази свідків, працівників РПС та витяг з історії хвороби затриманого громадянина. Оскільки вказане діяння підпадає під ознаки злочину, передбаченого частиною 2 статті 365 Кримінального кодексу України, матеріали перевірки ВВБ було направлено до міської прокуратури. Відповідно до статті 66 «Положення про проходження служби рядовим та начальницьким складом ОВС України» та статей 12, 14 Закону України «Про дисциплінарний статут ОВС України», до вищезгаданих працівників Рівненського МВ керівництво УМВС вирішило застосувати крайній захід дисциплінарного впливу – звільнення з органів внутрішніх справ.
Наказ про це особовому складу оголосили минулої п’ятниці. Присутній на нараді начальник УМВС України в області генерал-майор міліції Ярослав Голомша при цьому зауважив:
– Я доводив усім без винятку керівникам вимоги Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та інформацію, що прозвучала на координаційній нараді при Президентові України, щодо потреби в очищенні наших лав від співробітників, здатних на неправомірні вчинки. Згідно з висновком службового розслідування, двоє працівників відділу карного розшуку Рівненського міськвідділу міліції дійсно вдалися до неприпустимих методів роботи, застосовували фізичну силу до жителя обласного центру, чим порушили дисциплінарний статут та Закон України «Про міліцію».
Ярослав Ярославович запевнив, що такий наказ не буде останнім, якщо працівники міліції самі не працюватимуть над виправленням становища.
– Захищати винного можна лише тоді, коли він оступився випадково, можливо, через брак досвіду або якісь поважні причини, – підкреслив Ярослав Голомша. – А ганебних вчинків у нашому колективі бути не повинно.
Тим часом прокуратура міста, порушуючи строки розгяду заяв, "чогось вичікує", не порушує кримінальної справи по факту неправомірних дій "правоохоронців".
Схожі новини
Коментарі - всього 1

аноним 25-вер, 18:37

Газеты молодци
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору