Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненський міський суд засудив міліціонера до п’яти років позбавлення волі за побиття сина редактора „Провінційки”

Рівненська область 11-лют, 2010, 15:119 Lobanovskiy 2 233
Вчора Рівненський міський суд завершив розгляд кримінальної справи про незаконні дії оперуповноваженого карного розшуку Рівненського міськвідділу УМВС України в Рівненській області Р.Помаранського стосовно неповнолітнього мешканця м.Рівного Дмитра Абрамчука. Сьогодні проголошено вирок. Згідно з ним Р.Помаранського засуджено до п’яти років позбавлення волі з відстрочкою покарання на два роки, позбавлено військового звання старшого лейтенанта та права обіймати певні посади. Обмежено також виїзд за кордон та зобов’язано відшкодувати витрати лікарні, де проходив курс лікування потерпілий.
Нагадаємо, що у серпні минулого року перевертні у міліцейських погонах у приміщеннях Рівненського міськвідділу міліції упродовж кількох годин катували неповнолітнього Дмитра Абрамчука. Більше десяти днів дитина пролежала у лікарні, де її прооперували.
У ході перевірки скарги, яку подав батько потерпілого, депутат райради, редактор газет „Провінційка” та „СВ” Василь Абрамчук, працівники відділу внутрішньої безпеки УМВС України встановили факт неправомірних дій так званих „правоохоронців”. Це підтвердили покази свідків, працівників ППС та висновок судмедекспертів. Двох „правоохоронців-перевертнів” відразу ж звільнили з міліції.
У вересні минулого року прокуратура міста Рівного порушила кримінальну справу за фактом перевищення влади та службових повноважень, що супроводжувалося насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, згідно п.2 статті 365 Кримінального Кодексу України.
Наразі невідомо, чи будуть сторони оскаржувати вирок міського суду. Потерпілий найближчим часом має намір подати цивільні позови про відшкодування моральної та матеріальної шкоди, завдані неправомірними діями працівників міліції.
Власна інформація.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору