Рівне:

Створення та просування сайтів

Міліціонера засудили

Особливий погляд 18-лют, 2010, 10:099 prov 1 135
До п’яти років позбавлення волі з відстрочкою покарання на два роки засудили рівненського міліціонера. У стінах відділку він жорстоко побив неповнолітнього. Постраждалому таки вдалося відстояти і захистити свої права.
Розгляд кримінальної справи про незаконні дії оперуповноваженого карного розшуку міськвідділу УМВС У в Рівненській області Романа Помаранського стосовно Дмитра Абрамчука Рівненський міський суд завершив минулого тижня. За вироком суду міліціонера також позбавлено військового звання, права обіймати певні посади та обмежено виїзд за кордон.
Конфлікт між тепер уже колишнім правоохоронцем і неповнолітнім виник влітку минулого року. “Це трапилося в районі автовокзалу, - коментує Василь Абрамчук, батько потерпілого юнака. – Хлопці проходили повз чоловіків. Товариш мого сина випадково зачепив ліктем одного з них. Чоловік, що виявився працівником міліції, відреагував доволі агресивно...” Суперечка переросла в штовханину, в результаті одному з юнаків вдалося втекти, іншого ж затримали і доправили у відділок міліції, де жорстоко побили. Додому хлопець повернувся закривавлений, із перерізаним сухожиллям на руці.
“Сина катували декілька годин. Били головою об стіну, пляшкою з водою, підносили запальничку до обличчя, пускали газ із балончика. Його змушували зізнатися у крадіжці, - розповідає Василь Абрамчук. – Один із міліціонерів взяв канцелярський ніж і почав розмахувати ним. Син захищався і той порізав йому сухожилля на руці...” Потерпілий пролежав у лікарні, його прооперували. Батько постраждалого юнака, депутат районної ради, редактор газет “Провінційка” та “СВ” Василь Абрамчук оскаржив неправомірні дії міліціянтів. Після проведення внутрішнього розслідування двох правоохоронців, причетних до цього, звільнили з роботи. Прокуратура міста Рівного порушила кримінальну справу за фактом перевищення влади та службових повноважень, що супроводжувалося насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, згідно з ч.2 статті 365 Кримінального Кодексу України.
Наразі постраждалий має намір подавати цивільні позови щодо неправомірних дій міліціонерів про відшкодування моральних і матеріальних збитків.
Тетяна КУШНІРУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору