Рівне:

Створення та просування сайтів

Автодиво на Світязі

Головна 17-вер, 2009, 09:529 prov 1 543
Автодиво на  Світязі


Млинівчанин Анатолій Семенюк став переможцем міжнародних змагань джиперів на озері Світязь.
”ЛАХА” ДЛЯ ПОЛЮВАННЯ
Віднедавна млинівчанин Анатолій Семенюк перебуває ледь не у статусі національного героя – він став переможцем міжнародних змагань джиперів на озері Світязь, що на Волині. Власне, пан Анатолій не поширювався про свій автоуспіх, sале десятки жителів райцентру довідалися про це через Інтернет і, як кажуть, інформація пішла-поїхала.
39-річний пан Анатолій ніколи автоспортом не займався. Щоправда, під час служби в армії оволодів навиками водіння танка в екстремальних умовах. Очевидно, армійський гарт і романтика нуртували в душевних оберегах бувалого у бувальцях танкіста, але до пори до часу, так би мовити, були приспані життєвими обставинами.
Втім, чотири роки тому Анатолій Семенюк придбав старенький ГАЗ-69, якого досвідчені водії без зайвої скромності нарекли ”лахою”. До речі, ця ”лаха” — представник першого випуску автомобілів цієї марки. Аби довести ”газика” до відповідних технічних кондицій, довелося автолюбителю побігати до дідусів і бабусь, у яких, на щастя, збереглися деталі і вузли до ГАЗ-69. Замінив ”роздатку”, коробку передач, передній і задній мости. Власне, відновлював кожну деталь, кожен вузол і механізм. Неоціненну допомогу надав механік від Бога Петро Рикун, у якого професійний досвід плюс власний автомобіль ГАЗ-69 та щире бажання допомогти молодому автолюбителю, як кажуть у народі, ”зрослися”. Саме завдяки авточаклуну Петру Рикуну ГАЗ-69 Анатолія Семенюка було відновлено до оригінального вигляду. Зрозуміло, що власник раритетної автівки не збирався вписувати яскраву сторінку у її біографію, а використовував для поїздок на полювання. ”Газик” зручний для тієї справи, бо у салоні може розміститися 8-10 мисливців та ще й кілька їхніх собак…
БЕЗ ”ЛЕБІДКИ”, АЛЕ ”С УМОМ”…
На Міжнародний з’їзд джиперів і байкерів Анатолій Семенюк потрапив із благословіння байкерів-млинівчан Богдана Зайди і Святослава Новосада, які зорієнтували земляка на європейські автогоризонти. За два місяці до цього форуму пан Анатолій через Інтернет зареєструвався для участі в автоперегонах. Коли ж ”своїм ходом” прибув на Світязь, то організатори змагань висловили безліч претензій. І те, мовляв, не так, а дечого взагалі не було, як, скажімо, ременів безпеки, ”лебідки”. Врешті, екіпаж млинівчан і їхнього ”газика” зареєстрували. Один із організаторів оцінив автівку і попросив колег:
— Та зареєструйте їх. Нехай собі їдуть…
На півторакілометрову трасу із численними перепонами, в тому числі і водною, вирушили 10 екіпажів українців, білорусів і поляків, у тому числі і тріо млинівчан – водій Анатолій Семенюк та два помічники-штурмани – Володимир Рослюк та Роман Онищук. Компанію ”газику” із райцентру над Іквою на світязькій трасі склали джипи ”Град-Черокі”, ”Вранглер”, ”Сузукі”, ”Ісузу”, УАЗ-469 із двигуном від ”Оппеля-Сенатора”, УАЗ-469 із двигуном-турбодизелем від ”Опеля-Фронтери”, УАЗ-469 оригінальний, а також ГАЗ-69 із двигуном від ”Опеля-Вектри”.
Уже через 300 метрів після старту ”забуксував” водій-поляк на іномарці. Анатолій Семенюк із членами свого екіпажу поволі, але впевнено долав перепону за перепоною. Причому, лише його ГАЗ-69 самостійно подолав водну перепону, бо решта джипів вибиралися звідти з допомогою ”лебідки”.
Одне слово, млинівчани фінішували першими із часом 5 хв. 25 сек. Другим був польський автогонщик, який на УАЗ-469 із двигуном від ”Опеля-Сенатора” удвічі довше долав дистанцію – його час склав 10 хв. 50 сек. Третім фінішував ковельчанин на ”Гранд-Черокі”.
Організатори змагань вручили пану Анатолію кубок і медаль. Цього разу обійшлося без грошової винагороди, хоча млинівчанин і не дуже розкривав рот на неї, бо головне для нього – дух автоперегонів.
Коли ви, шановний читачу, на вулицях райцентру чи шляхах району вгледіте ГАЗ-69 без тенту, то знайте: за кермом цього автоекземпляра початку третього тисячоліття не якийсь дивак, а переможець міжнародних змагань джиперів. І не судіть про автівку за зовнішнім виглядом, адже зовнішність часто буває оманливою…
До речі, на Світязі перемогу Анатолію Семенюку задовго до старту передрік колишній полковник Радянської Армії:
— Если водитель с умом, то финиширует первм!
Як бачимо, як у воду дивився бувалий вояка, котрий знав, чого вартує ”газик”. Ну, а водій виявився ”с умом”…
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору