Рівне:

Створення та просування сайтів

Солодка дев’ятка

Особливий погляд 21-гру, 2006, 11:289 Lobanovskiy 1 151
Відколи фізичне виховання у Берегівській одинадцятирічці викладає Анатолій Мельник, відтоді відчутні спортивні досягнення школярів цього навчального закладу. Зачасти його вихованці успішно конкурують із суперниками, котрих готують до змагань маститі наставники. Відтак прізвища берегівчан зарясніли у протоколах всіляких турнірів, переможцями чи призерами яких стають. На перший погляд нічого дивного у цьому немає, бо у школу прийшов не просто заробітчанин, для котрого фах — лише можливість прогодувати сім’ю, а захоплена улюбленою справою людина, котра повністю віддає себе роботі і дітям. Фізкультура для пана Анатолія — це спосіб життя і намагання залучити у спортивний вир своїх вихованців та односельців.
Власне про відданість фаху і дітям берегівського самородка-фаната можуть розповісти його колеги, школярі, сусіди. Якщо ж будете з ними спілкуватися, то вас неодмінно поінформують, що пан Анатолій нещодавно придбав легковика ВАЗ-2109. А яке відношення це має до справи — запитаєте.
Річ у тім, що 26-річний берегівчанин торік взявся за вирощування цукрових буряків на площі 3,25 га. Звісно, не заради цікавості, а, як кажуть, вирішив заробити якусь копійчину — доважок до учительської зарплати. Восени підготував грунт під майбутній урожай із дотриманням вимог агротехнології. Тут йому неоціненну теоретичну допомогу надав агроном Олександр Загорський. Якраз його консультації педагог реалізував у практичній діяльності. Втім, прислухався і до порад інших бувалих землеробів. Щоправда, не всі вони поділяли наміри Анатолія і досить скептично оцінювали його ентузіазм. Мовляв, із землі ніхто не розбагатів.
Але учитель цілком твердо оцінював віддачу лану із солодкими коренями і наперекір хронічним песимістам взявся до справи. Минулої весни залучив до обробітку цукрових буряків найманих працівників, а ось перевірку рядочками зробив зі своєю бабусею Любою. Хто знає, яка це «фізкультура», той не позаздрить. Але ж відомо, що під лежачий камінь вода не тече...
Берегівчанин, так би мовити, усі операції на землі записував у спеціальний зошит, вів відповідну бухгалтерію. А коли восени викопав солодкі корені, то одержав такі результати. Читайте, берегівські песимісти: чистий прибуток становив більше п’ятнадцяти тисяч гривень, з кожного гектара Анатолій зібрав по 415 центнерів буряків! Результат не для книги рекордів Гіннеса, а для рекордів власних життєвих принципів.
На виручені гроші за цукор пан Анатолій і придбав «дев’ятку». І відразу «запустив» її у справу. У салоні легковика поміщається баскетбольна команда, із якою педагог їздить на товариські матчі у сусідні школи. Сподіваюся, інспектори дорожньо-патрульної служби не дочитаються до цієї інформації, тим паче, що водій за рекордами швидкості не ганяється. Скажіть, де є ще такий фанат спорту, котрий власним автомобілем після уроків далеко не європейськими дорогами «обкатує» своїх вихованців у сусідніх школах?
А наступного року Анатолій знову збирається вирощувати цукристі на площі 2,5 гектара.
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору