Рівне:

Створення та просування сайтів

Усім бульбам – голова!

Актуально 17-вер, 2009, 10:399 prov 1 397
У Млинові є кілька газд, городи яких періодично дивують велетенськими розмірами капусти, гарбузів та інших овочів. Дотепер млинівчанин В’ячеслав Кирильчук у перелік таких успішних газд не потрапляв. Схоже, нинішній вересень стане переломним у його господарській біографії, бо як на нинішній неврожайний рік на картоплю, виростив дійсно фантастичний урожай бульб.
Торік млинівчанин Віталій Корнійчук своєму давньому приятелю В’ячеславу Кирильчуку дав на розплід картоплю сорту Слов’янка. Щоправда, у минулому році вона рекордним урожаєм не подивувала. Зате цьогоріч на земельній ділянці 0,07 га сім’я Кирильчуків зібрала більш як дві тонни другого хліба. Причому, кожна картоплина ”тягла” на півкілограма. Якщо перевести цей урожай на середньогектарний вимір, то дізнаємося, що пан В’ячеслав зібрав близько 300 центнерів бульб з гектара. Погодьтеся, що не в кожного хазяїна значно габаритніші цукрові буряки так вродять.
Складовими бульбового рекорду В’ячеслав Кирильчук вважає такі господарські заходи: дворічний перегній і нітроамофоска, подвійна обробка ділянки препаратами від фітофтори і подвійна – від колорадського жука. Крім того, два рази обгортав картоплі, причому другий раз – після затяжних літніх дощів. Можливо, якраз ота агрообробка картопляного поля зіграла вирішальну роль…
Млинівчанин Валерій Циганков, який виорював бульби, щиро дивувався:
— Усілякі врожаї бачив, але такий – уперше!
До речі, пан В’ячеслав виокремив картопляного гіганта: довжина – 24 см, обхват у найтовстішому місці – 30 см, а вага – 1 кг 200 г. Такою бульбою могли б гордитися і професіонали-селекціонери.
Припускаю, цієї осені, а особливо наступної весни, В’ячеслава Кирильчука ”зауважають” чимало господарів, які захочуть придбати Слов’янку-рекордсменку. Очевидно, млинівчанин порозуміється з ними, бо крім хазяйського досвіду має світлий і проникливий розум, добре серце і щиру душу…
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору