Рівне:

Створення та просування сайтів

Перепрофілювання дитячого садка у Рівному відбулося без порушень законодавства

Останні новини 21-вер, 2009, 14:199 Lobanovskiy 1 101
Львівська залізниця вважає некоректними висловлювання рівненських міських чиновників щодо нібито «неправомірного перепрофілювання дитячого садочка на вулиці Набережній, 26 у Рівному» і вкотре наголошує, що ліквідацію дитсадка було здійснено згідно із законодавством.
На той час у ньому при проектній потужності 8 груп (160 дітей) спискова чисельність становила 35 дітей, що відповідало двом неповним групам. Вільні приміщення не використовувалися, а от комунальні платежі залізниця сплачувала у повному обсязі.
Відтак, у 2000 році було прийнято рішення дитячий дошкільний заклад ліквідувати. Цьому передувала спроба залізниці передати дитсадок у комунальну власність міста Рівного, але місцева влада на таку пропозицію не пристала. Дошкільний заклад ліквідований залізницею у відповідності до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.1994 р. № 228 “Про порядок створення, реорганізації і ліквідації навчально-виховних закладів”, за згодою місцевих органів влади: ліквідацію дошкільного закладу № 19 погоджено Рівненською обласною державною адміністрацією (лист від 23.01.01 за № 01/15-08-333). На сьогодні приміщення колишнього дитячого закладу використовується під архів Рівненської дирекції залізничних перевезень, бібліотеку, адміністрацію Рівненської дистанції водопостачання.
Щодо потреби у відкритті нових дошкільних закладів для населення міста, то слід зазначити, що у Рівному протягом останніх десяти років ліквідовано 18 дитсадків з перепрофілюванням, з них: дошкільний заклад № 6 по вул.Словацького,7 – під адміністративне приміщення УМВС, 5 дитячих садків знесено і на їхньому місці збудовано житлові будинки, приміщення дошкільного закладу № 2 “Колобок” по вул. Дубенській, 27 передане фірмі медико-соціальної реабілітації населення.
Зважаючи на викладені факти, залізниця відкидає будь-які безпідставні звинувачення у протизаконних діях і звертається до міської влади Рівного надалі відповідальніше ставитися до вивчення подібних питань і не створювати без причини конфліктних ситуацій.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору