Рівне:

Створення та просування сайтів

Каскад — чемпіон Європи!

Спорт 24-вер, 2009, 09:329 prov 1 000
У суботу в Польщі сталася непересічна подія для рівненських любителів спідвею. Місцевий “Каскад” вперше в історії українського спідвею став володарем Кубка Європейських чемпіонів. Звичайно, пригнічує та обставина, що перемога була здобута... польськими легіонерами. Але факт лишається фактом — “Каскад” — чемпіон Європи!
У фіналі, який пройшов у польському місті Торунь, за перемогу боролися чотири команди: місцевий “Унібакс”, російський “Восток”, угорський “Спідвульф” та рівненський “Каскад”. З перших стартів визначилися головні претенденти на нагороди. Угорці виступали невдало, й після кількох стартів їх можна було викреслювати. Натомість решта колективів повела справжню, чоловічу боротьбу. Господарі захопили лідерство, і до чотирнадцятого старту були попереду. Після четвертої серії заїздів лідирував “Каскад” (31 пункт), на очко менше було у господарів і 29 - у “Востока”. Все вирішилося в останньому старті заключної серії. Рафалу Оконевські вдалося випередити Матея Куса й принести перемогу “Каскаду” — 38 очок. На одне менше в “Унібакса”. “Восток” з 34 пунктами був третім, і замкнув четвірку “Спідвульф” —10.
Перемогу рівненській команді принесли польські легіонери: Рафал Оконевські та Кшиштоф Каспшак — по 11 очок, і Гжегож Валасек та Рафал Добруцкі — по 8. Єдиний український спортсмен Олександр Бородай у гонці не стартував.
Перед перемогою у Кубку Європейських чемпіонів “Каскад” провів гонку чемпіонату України УЛС-2009. На рівненському мототреці відбулося місцеве дербі — “Каскад” приймав “Ураган” і здобув перемогу — 49:38. Після сьомого заїзду “Каскад” мав перевагу у десять пунктів — 26:16. Проте “Урагану” вдалося наздогнати суперника. Завдяки зусиллям Андрія Корольова та Павела Месьонца після десятого старту рахунок став 32:31. На більше “Урагану” не вистачило. “Каскад” досить впевнено провів заключні чотири старти й зумів перемогти з одинадцятиочковою перевагою — 49:38.
В обох командах левову частину очок набрали легіонери. За “Каскад” їздили: Єленевські — 15 очок, Оконевські — 14, Бородай — 9, Колодій-мл. — 5, Колодій-ст. — 4, Онешко — 2, а за “Ураган”: Корольов — 16, Месьонц — 15, Трофимов — 3, Полюхович та Огородник — по 2.
Володимир Трофимов, головний тренер “Урагану”:
— Хто займається спортом, завжди намагається виграти. Намагалися й ми перемогти сьогодні. Хлопці старалися, але немає такої можливості. З поразки трагедії не робимо. Як можемо, так і їздимо. Будемо боротися. Принципового значення - треті чи четверте немає. Не вистачає одного-двох гонщиків. Попри всі ті ж проблеми виступаємо. Спонсорів у нас немає, є партнери.
Андрій Корольов, гонщик „Урагану”:
— Для перемоги не вистачає одного „бійця”. Звичайно, вони ростуть, але ще „сирі”. Головне у них є бажання. Український чемпіонат тільки розпочав своє життя, гадаю, все буде добре.
Сергій Дем’янков, керівник СК „Каскад”:
— За традицією, команда перші заїзди програє, а потім виграє. Звичайно, не все пройшло так, як хотілося б: очікували більше від легіонерів. Власні гонщиків показали свою їзду. Перший сезон показав наші промахи та здобутки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору