Рівне:

Створення та просування сайтів

Упіймав Галушко щуку

Актуально 01-жов, 2009, 10:419 prov 1 623
Упіймав Галушко щуку


На Млинівському водоймищі фінішував третій відкритий чемпіонат Рівненщини з лову хижої риби спінінгом із човна. До речі, обидва попередні чемпіонати теж відбувалися біля райцентру на Ікві. За словами секретаря обласної федерації риболовного спорту Богдана Дем’янчука (до речі, цьогорічного чемпіона світу із зимової риболовлі на мормишку у Польщі, де Богдан піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу разом із партнером Іваном Щевичем), вкотре для проведення чемпіонату обирають Млинівське водоймище не випадково, бо якраз тут створені чи не ідеальні умови для рибалок, зокрема відповідає такому рівню змагань акваторія, надається комфортне житло та інше.
Цьогоріч у змаганнях взяли участь 17 команд із Рівного, Дубно, Сарн, Гощі, а також зі Львова та Луцька. На жаль, господарі, які іноді вражають рекордними уловами та габаритними рибними екземплярами, із невідомих причин зігнорували чемпіонат. Хоча заради справедливості слід зазначити, що на турнір намагався заявитися 14-річний аматор риболовлі із райцентру. Та навіть те, що він недавно спіймав щуку вагою більш як 7,5 кілограма і цю хижачку допомагав йому упокорити сам Богдан Дем’янчук, не допомогло. Згідно із правилами безпеки до змагань допускаються рибалки, яким виповнилося 16 років. До речі, риболовство – досить демократичний вид спорту – у чемпіонаті Рівненщини взяли участь рибалки із віковим діапазоном від 18 до шістдесяти років з лишком. Варто додати, що Рівненська обласна федерація риболовного спорту єдина в Україні, яка узгоджує свої змагання з управлінням фізкультури і спорту облдержадміністрації.
У перший день змагань поза конкуренцією був лучанин Юрій Байда, який спіймав щуку вагою більш як 2,5 кілограма. Щоправда, наступного дня клювало лише у перші дві вранішні години, хоча для професіоналів і цього вистачило, аби перед суддівською колегією на зважування улову предстати не з порожніми руками. А Ігор Галушко із Сарн навіть упіймав 1,411 кг окунів і 1,840 кг щуки. Із врахуванням суботнього доважка у 800 грамів пан Ігор і став чемпіоном Рівненщини. Друге місце посів Іван Шевич із обласного центру, а третє – Валерій Нагородний із Сарн.
До речі, спонсорами риболовного турніру виступили спеціалізовані магазини з Рівного ”Рибачок”, ”Рибалка”, ”Альбатрос”, а переможцю дістався головний приз змагань – двигун ”Меркурі” до моторного човна вартістю більш як чотири тисячі гривень…
Віталій Тарасюк,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору