Рівне:

Створення та просування сайтів

В Україні змінюється порядок набору телефонних номерів

Україна і світ 15-жов, 2009, 10:239 prov 1 573
З 14 жовтня в Україні змінюється порядок набору номерів міжміського та міжнародного телефонного зв’язку.
Основна зміна полягає у відмові від вісімки. Наприклад, якщо зараз для того, щоб зателефонувати до Києва, потрібно набирати номер телефону в форматі 8-044-ХХХ-ХХ-ХХ, то з 14 жовтня його потрібно буде набирати у вигляді 0-44-ХХХ-ХХ-ХХ, тобто 0 — код міста — номер телефону.
В Укртелекомі обіцяють, що мінімум півроку працюватимуть автовідповідачі: вони будуть включатися при спробах зі стаціонарного телефону зателефонувати через вісімку. Людина буде отримувати інструкцію, як набирати правильно.
Такі ж правила діють на набір номерів мобільного зв’язку. Наприклад, якщо зараз для дзвінка абонентові “Київстар” необхідно набирати 8-067-ХХХ-ХХ-ХХ, то з 14 жовтня потрібно буде набирати 0-67-ХХХ-ХХ-ХХ, тобто 0 — код оператора — номер телефону. Якщо зберегти номери в записнику телефону в міжнародному форматі +380 — ХХ-ХХХ-ХХ-ХХ, то нічого змінювати не треба.
Щоправда, як повідомляє “Сегодня”, деякий час оператори підтримуватимуть обидві системи. Так, абонентам оператора “Life” вісімкою можна буде користуватися до 30 листопада, “Beeline” — до 15 січня, “Київстару” — до середини січня, “МТС” — до 1 лютого.
Для дзвінків всередині області також необхідно замість 8 використовувати 0. Якщо мешканець Полтави має намір зателефонувати друзям в Миргород Полтавської області і набирає 8-255-Х-ХХ-ХХ (використовуючи внутрішньообласний код через 2) або 8-05355-Х-ХХ-ХХ (використовуючи повний код), то після 14 жовтня Вам необхідно буде набирати 0-255-Х-ХХ-ХХ (використовуючи внутрішньообласний код) або 0-5355-Х-ХХ-ХХ (використовуючи повний код).
Крім того, з 14 жовтня у Київській області з’являється свій власний код — 45. При цьому код самого Києва залишається незмінним — 44.
Для міжнародних дзвінків на початку потрібно додати ще один “0”. Наприклад, якщо зараз для того, щоб зателефонувати до Москви, треба набирати 8-10-7-495-ХХХ-ХХ-ХХ, то після 14 жовтня потрібно буде набирати 0-0-7-495-ХХХ-ХХ-ХХ, тобто 0 — 0 — код країни — код міста / оператора — номер.
Для тих, хто телефонував до України з-за кордону, все залишається як і раніше. Номери в міжнародному форматі +380 — ХХ-ХХХ-ХХ-ХХ не змінюються.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору