Рівне:

Створення та просування сайтів

Малинські міліціонери знайшли друзів-мандрівників, які, граючись, заблукали в полі

Житомирська область 03-лис, 2009, 15:059 Lobanovskiy 928
30 жовтня майже о 23 годині до чергової частини Малинського міськвідділу, що на Житомирщині, надійшло телефонне повідомлення про те, що в одному з сіл району пішли гратися та до цього часу не повернулись двоє дітей.

Як розповів начальник міськвідділу Михайло Старовойт, кожну подію, пов’язану із зникненням дітей, працівники міліції розглядають як надзвичайну, то ж у віддалене село району негайно виїхала посилена слідчо-оперативно група, до складу якої додатково залучили працівників кримінальної міліції у справах дітей, оперативників карного розшуку та дільничних інспекторів міліції.
На місці події було встановлено, що дійсно двоє сусідів-товаришів, 11 та 9 років, гралися у будинку, а близько 16 години вийшли на вулицю та пішли з подвір’я і на даний час їх місце знаходження невідоме. Подвірний обхід всіх мешканців села результатів не приніс, хлопці ніде не з’являлись і будь-хто не міг сказати, куди вони поділись. Оперативники відпрацьовували декілька версій щодо причин зникнення дітей. Оскільки у селі проходить залізниця і навіть є станція, у першу чергу, за їх прикметами були зорієнтовані найближчі лінійні відділи міліції на залізничних вокзалах Коростеня, Малина та інших. Додавала тривоги й розташована неподалік автотраса Київ-Ковель, вздовж якої працівники міліції ретельно прочісували узбіччя. Окрім того, було організовано патрулювання околиць села, до складу кожного з нарядів обов’язково залучили рідних або близьких хлопців, аби діти не злякались незнайомих людей. Особливе занепокоєння викликало й те, що на вулиці значно знизилась температура повітря, а отже, окрім всіх інших нічних небезпек, дітям уже загрожувало й переохолодження.
У цей час у районному центрі збирали додаткові сили та ресурси для пошуку зниклих, у тому числі за рахунок залучення працівників інших підрозділів органів внутрішніх справ області.
На щастя, організовані заходи незабаром дали результат. Близько 3 години, розповідає старший оперуповноважений відділення кримінальної міліції у справах дітей міськвідділу Віктор Костюченко, на світло одного з патрульних автомобілів, що колесили у пошуках дітей, з нічної темряви вийшли два друга-мандрівника.
Після радісних обіймів та поцілунків батьків товариші почали розповідати про свої пригоди. Як з’ясувалось, їх зацікавив побачений ними напередодні трактор, що працював у полі, то ж вони вирішили подивитись на нього зблизька. А що сьогодні його не видно, то не біда, орієнтувались на звук, ніби то працюючого двигуна. На жаль, скільки вони не йшли, але бажаної техніки так і не побачили. Захопившись своїми хлопчачими іграми, не помітили, як довкола згустились сутінки. Знайомі околиці стали набувати зовсім інших обрисів. Діти розгубилися й почали рухатись не в тому напрямку, тож їхня подорож розтягнулась на довгих і холодних 11 годин.
- Ми гуляли, загулялися. Ми там ходили, плакали, шукали вихід. Думали, що вже не знайдемо. Потім побачили машину, вийшли на світло. Там батько, і мати, і два міліціонери… - розповідає по-дитячому відверто один із переляканих мандрівників.
Втім, подивившись на вкрай схвильованих та заплаканих батьків, обоє друзів пообіцяли далі рідного обійстя без дорослих не ходити. А щоб їх слова були більш переконливими таку ж обіцянку дали ще й міліціонерам, які всю ніч їх розшукували.
Загалом же, як прокоментував ситуацію начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в області Борис Васькевич, упродовж року 101 дитина перебувала у розшуку. Органами внутрішніх справ Житомирщини практично всі вони повернуті до домівок або інтернатних закладів, де навчаються та проживають. На жаль, у двох випадках, допомогти дітям було уже не можливо.
Дитяча безпечність та батьківська зайнятість – дуже погані спільники в історіях, що, на жаль, не завжди мають, щасливий фінал. Тож будьте уважними до своїх дітей. Упродовж нинішніх вимушених тривалих канікул не залишайте їх надовго без нагляду, цікавтесь їхніми планами на кожен день та пропонуйте свої варіанти проведення дозвілля. Намагайтесь більше часу проводити з дітьми, аби бути в курсі їх інтересів та вподобань.
Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору