Рівне:

Створення та просування сайтів

Тернопільська міліція «діагностувала» у підприємця «вірус» марлевого бізнесу

Тернопільська область 09-лис, 2009, 10:229 Lobanovskiy 876
Тернопільські міліціонери перевіряють підприємців, які необґрунтовано завищують ціни на ліки та медичні вироби підвищеного попиту. Власниця ательє із райцентру Теребовля попала в поле зору оперативників обласного управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю не випадково. Вона, зайнявшись вигідною для неї бізнесовою справою, не тільки продала партію масок за завищеними майже утричі цінами, а й обдурювала людей, пропонуючи їм неякісний виріб.
Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.


Кожну пов’язку приватний підприємець оцінила у чотири гривні. Спритниця скористалася попитом і, безперечно, знала, що миттєво реалізує вкрай необхідний жителям району медичний товар. І не помилилася. Кілька організацій та підприємств району, перерахувавши кошти, одразу забрали з ательє маски багаторазового використання. Міліціонери запідозрили, що пов’язки виготовлені аж ніяк не з добротної сировини. Гігієною тут, так би мовити, і не пахло – виріб було пошито з матеріалу, на який не було будь-яких санітарно-гігієнічних та інших висновків. Підприємець зізналася, що придбала матеріал на підприємстві в обласному центрі. Економлячи, не перебирала, яку саме марлю бере, – головне за низькою ціною. За чотири дні власниця ательє виготовила тисячу масок, отримавши від їх реалізації чотири тисячі гривень. Бізнесмен видавала вироби за гігієнічні засоби для захисту від вірусів, завідомо обманюючи покупців щодо якості вказаного засобу.
Як повідомив начальник управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в Тернопільській області Анатолій Лупійчук, стосовно власниці ательє прокуратурою Теребовлянського району порушено кримінальну справу за статтею 225, ч. 1 КК України. Експерти встановлюють, з якого саме матеріалу пошиті маски.
Це далеко не єдине порушення, яке виявили працівники служби у період складної епідемічної ситуації. У більш як 60 аптеках, де у ці дні побували правоохоронці, немає медикаментів, визначених у переліку постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню грипу типу А/H1N1/ Каліфорнія/04/09 і гострих респіраторних захворювань серед населення». Якщо такі препарати і наявні в аптеках, то їхня відпускна вартість перевищує граничну. Навіть марлю, одноразові рукавички тут продають дорожче, не кажучи вже про маски, «Арбідол», «Аамізон», «Аміксин», «Ампіцелін», «Оксолінову мазь» та інші препарати. Про виявлені факти міліціонери оперативно повідомляють в обласну державну інспекцію з контролю за цінами.
Правоохоронці продовжать перевірки і у найближчі дні побувають в кожній аптечній установі усіх населених пунктів області. І не тільки там. Вони перевірятимуть лікарні, де цікавитимуться розподілом та списанням лікарських засобів та медичних препаратів, отриманих як гуманітарна допомога та централізовано придбаних Міністерством охорони здоров’я за бюджетні кошти.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору