Рівне:

Створення та просування сайтів

В епіцентрі уваги прикарпатської міліції – аптечні заклади

Івано-Франківська область 09-лис, 2009, 15:479 Lobanovskiy 876
Працівники прикарпатської міліції у зв’язку з епідемією грипу продовжують контролювати ситуацію у сфері торгівлі фармацевтичними препаратами. Передусім йдеться про виявлення фактів безпідставного завищення цін на препарати і засоби, які призначені для профілактики і лікування вірусних та інфекційних захворювань. Відтак, за час проведення міліцейських рейдів перевірено 215 аптек та шість оптових постачальників, що працюють на території області. Як виявилося, в аптечних закладах, які на час перевірки мали у продажі зазначені медикаменти та медичні вироби, найчастіше грішили завищенням граничних цін на лікарський засіб «Амізон» та медичні маски. Водночас траплялися випадки продажу й інших препаратів за невиправдано високими цінами.
Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.


За виявленими фактами порушень 16 матеріалів перевірок спрямовано для прийняття рішень у встановленому законодавством порядку в державну інспекцію з контролю за цінами та територіальне управління антимонопольного комітету області. На сьогодні складено п’ять протоколів про адміністративне правопорушення щодо суб’єктів підприємницької діяльності. Четверо з них торгували медикаментами в обласному центрі, ще один – в Рогатині. Крім того, надіслано інформування в обласну інспекцію з контролю за якістю медичних препаратів щодо вирішення питання про позбавлення ліцензії на торгівлю лікарськими засобами ряду власників аптечних закладів. Таке, зокрема, загрожує двом приватним підприємцям з Калуша та одному – з обласного центру, а також комунальному підприємству з Долини та товариству з обмеженою відповідальністю з Івано-Франківська.

Поряд з цим працівники підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області здійснюють контроль за використанням державних коштів, виділених на закупівлю медичних препаратів антигрипозного застосування, та надісланої гуманітарної допомоги.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору