Рівне:

Створення та просування сайтів

Результати моніторингу аптечних закладів у Івано-Франківську

Івано-Франківська область 10-лис, 2009, 08:249 Lobanovskiy 927
На виконання доручень Уряду щодо виявлення порушень податкового законодавства на ринку лікарських засобів, стабілізації ціни на окремі ліки вироби медичного призначення працівниками Головного відділу податкової міліції ДПІ в м. Івано-Франківську спільно з працівниками ДПІ в м. Івано-Франківську та Державною інспекцією контролю за цінами в Івано-Франківській області створено робочі групи для проведення перевірок.
Про це повідомляє ДПІ в м. Івано-Франківську.


На сьогодні в місті Івано-Франківську діє 191 аптечний заклад. Робочими групами з 02.11.2009 р. по 05.11.2009 р. було проведено 8 перевірок, за результатами яких застосовано штрафних (фінансових) санкцій на суму 46,5 тис.грн. Основними виявленими порушеннями є невідповідність готівки сумі коштів, зазначених у звітах реєстраторів розрахункових операцій (тобто непроведення через РРО), несвоєчасне оприбуткування готівки та наявність необлікованого товару. Крім того, встановлено 2 факти перевищення граничної роздрібної ціни на лікарські засоби.
Водночас, 4 мобільні групи, які створені з числа працівників податкової міліції, систематично проводять обстеження суб’єктів господарювання, що здійснюють роздрібну та оптову торгівлю фармацевтичними товарами. Такі обстеження проводяться на предмет дотримання СГД граничних роздрібних цін, які застосовуються у значенні, наведеному у порядку формування цін на лікарські засоби медичного призначення, щодо яких запроваджено державне регулювання (затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2009 р. № 333).
Станом на 05.11.2009 р. такими групами проведено обстеження 48 аптечних закладів, у 25 з яких виявлена мінімальна кількість противірусних препаратів, а у 17 - не має жодного такого препарату.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору