Рівне:

Створення та просування сайтів

Наступного року у Львові відреставрують ще шість надгробків

Львівська область 09-лис, 2009, 11:239 Lobanovskiy 883
Наступного року в межах українсько-польської співпраці у сфері збереження спільної культурної спадщини у Львові відреставрують ще 6 надгробків на Личаківському цвинтарі.
Про це повідомляє Мирослава Лучка, Львівська міська рада.


Як повідомила начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, у 2009 році відреставрують надгробки Кароля Мікули (учня Фредеріка Шопена, який був директором Консерваторії Галицького музичного товариства та засновником львівської фортепіанної школи, сестер Облочинських (дружини винахідника гасової лампи Яна Зага Дороти та її сестри Герміни), Олексія Палюха (управителя «Народного Дому»), Францішека Смольки (глави австрійського парламенту), Гартмана Вітвера (скульптора, автора 4 скульптур фонтанів на площі Ринок) та Дениса Зубрицького (історика, автора праці «Хроніка міста Львова»).
Також буде продовжена робота з відновлення стінопису у Вірменському соборі та розпочнеться реставрація іконостасу «Голгофа».
Нагадаємо, реставраційні роботи, які виконують львівські та польські фахівці, фінансує Міністерство культури та національної спадщини Республіки Польща.
У 2008 р. на Личаківському цвинтарі відреставрували надгробки Маркіяна Шашкевича, Артура Гротгера, Кароля Шайнохи, Ісака Ісаковича, Марцелі Цємірського та родини Венцель (найстаріший надгробок Личаківського цвинтаря), а також пам'ятник Яна Кілінського, що у Стрийському парку.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору