Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові затримали руйнівника надгробків та меморіалів

Львівська область 30-кві, 2010, 10:179 Lobanovskiy 1 144
Плюндрував могили й нищив пам'ятники. У Львові затримали лиходія, що здирав металеві фрагменти надгробків і здавав їх на брухт. Забирав навіть мідні гірлянди з пам'ятників героям війни.
Молодик руйнував надгробки на Личаківському цвинтарі у Львові - заради металу. Спочатку поцупив гірлянду з меморіалу на Пагорбі слави. Аби видерти шмат декорації, узяв ломика.
Затриманий:
- Із сумки витягнув монтіровку. І тут, на цьому пам'ятнику, довкола були такі самі метали, як на попередньому. Я тут по углах вставляв ту монтіровку і відривав.
Шматки гірлянди розтрощив на кавалки. А вранці заніс їх на пункт приймання брухту. Наступної ночі знову вирушив "на справу" - пішов красти мідні кільця з надгробків. Інструменти ховав у парку неподалік цвинтаря. Спіймали вандала "на гарячому". Він якраз тягнув із кладовища чергову партію металу. Міліціянтам пояснив: кілька днів тому програв чималеньку суму. Тож, аби віддати борг, вирішив "позичити" в померлих. Правоохоронці з'ясовують обсяг збитків, заподіяних крадієм.
Денис Гусашвілі, перший заступник керівника Львівського МУ міліції:
- Збитки, напевно, більш моральні, чим якісь матеріальні, оскільки це є пам'ятки архітектури, пам'ятки історії, це пам'ятки людей, які ховали своїх близьких і приходили віддавати якусь шану даним людям, тому ми говоримо більше по моральну сторону, чим матеріальну даних видів злочинів.
Проти затриманого порушили кримінальну справу за двома статтями. Його звинувачують у нарузі над могилами й нищенні пам'яток історії.

Галина Лемішко, Юрій Котоус, Львівська область. НТН.
http://ntn.ua/uk/news/robberies/2010/04/29/3668
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору