Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненська обласна державна адміністрація пояснила Олегу Хомичу чому не виконуються рішеня обласної ради

Рівненська область 10-лис, 2009, 10:279 Lobanovskiy 979
Роз’яснення очільнику обласної постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Олегу Хомичу, стурбованому фінансуванням будівництва об’єктів соціальної сфери.
Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.


У п’ятницю, 06 листопада, прес-службою обласної ради поширено коментар Олега Хомича (голови постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків з грудня 2006 року по даний час), у якому він висловив стурбованість щодо фінансування будівництва об’єктів соціальної сфери.
Обласна державна адміністрація розділяє цю стурбованість, однак дещо з інших позицій – позицій забезпечення фінансування всіх статей витрат, і в першу чергу захищених.
Олегу Хомичу, як голові постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків, повинно бути відомо що, на жаль, найбільша частина як власних надходжень, так і трансфертів з державного бюджету, припадає на ІV квартал (по бюджету розвитку обласного бюджету – 40,8 відсотків, по Стабілізаційному фонду - 60,8 відсотків).
Упродовж останніх місяців не виконується план надходжень з державного бюджету дотації вирівнювання, яке є одним з основних доходних джерел місцевих бюджетів. Станом на 1 листопада місцеві бюджети недоотримали 68,4 млн. гривень, з яких 13,4 млн. гривень – обласний бюджет.
Враховуючи вимоги Бюджетного законодавства, постанови Кабінету Міністрів України від 3 жовтня 2009 року № 955 щодо забезпечення першочерговості фінансування захищених статей витрат (заробітна плата, нарахування на неї, оплата комунальних послуг та енергоносіїв, харчування, медикаменти, стипендії, пенсії) здійснити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку згідно помісячного розпису в повному обсязі немає змоги.
Саме тому на будівництво та реконструкцію об’єктів соціальної сфери з обласного бюджету профінансовано на даний час 66 відсотків до передбаченого на рік обсягу, або 17,2 млн. гривень.
Щодо коштів Стабілізаційного фонду, доводимо до відома пана О. Хомича, що у 2009 році для області передбачено 28085,8 тис. гривень. Фактично на даний час надійшло 7245 тис. гривень, або лише 25,8 відсотка річного обсягу. Кошти, які передбачались помісячним розписом на вересень-жовтень, на сьогодні в область так і не поступили. А це понад 8,2 млн. гривень.
Враховуючи це, роботи на об’єктах зупинено, хоча будівельна готовність перших черг шкіл в с. Шпанів Рівненського району та с. Тинне Сарненського району складає на даний час відповідно 95 та 75 відсотків. При надходженні передбачених коштів є можливість забезпечити завершення будівництва.
Крім того, згідно статті 61 Закону „Про Державний бюджет України на 2009 рік” роботи на об’єктах будівництва можливо здійснювати тільки при наявності коштів на рахунках розпорядника бюджетних коштів. Розпочинати роботи при відсутності коштів заборонено, оскільки вони не будуть зараховані органами Казначейства як заборгованість державного бюджету.
Проводити будівельні роботи найоптимальніше в суху та теплу погоду, однак, зважаючи на терміни надходження коштів, це не завжди можливо.

Прикро, що очільник обласної бюджетної комісії не розуміє елементарних речей. Шкода, що звернення через медіа лише продемонструвало його некомпетентність.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору