Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненська міська влада знову „подбала” про пасажирів

Рівненська область 10-лис, 2009, 16:139 Lobanovskiy 960
Громадська організація „Спілка водіїв” знову готується оскаржувати в суді рішення виконкому Рівненської міської ради № 163 від 13 жовтня 2009 р. „Про організацію та проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування”.
Про це повідомляє інформаційний відділ ГО „Спілка водіїв”.


На думку юристів організації, це чергове рішення щодо проведення конкурсу з перевезення пасажирів у Рівному, як і попереднє, знову прийняте з порушенням встановленої законодавством процедури прийняття таких рішень. Зокрема, була порушена процедура громадського обговорення проекту цього рішення, адже обговорювалась лише його частина, а не документ у цілому.
Нагадаємо, що в жовтні „Спілка водіїв” звернулась до суду з вимогою скасувати попереднє рішення виконкому щодо проведення конкурсу за № 103 від 14 липня 2009 року також у зв’язку з порушенням процедури його громадського обговорення. Ця справа наразі розглядається в суді. І хоча виконком Рівненської міської ради в судовому порядку до цього часу не визнав аргументів організації, вказаних у позові, 13 жовтня це рішення було скасовано і прийнято нове, яке також буде оскаржуватись ГО „Спілка водіїв” у суді.
„Дивною є позиція міської влади, яка вдруге наступає на ті самі граблі, – говорить голова правління громадської організації „Спілка водіїв” Сергій Овчинніков. – Знову приймається рішення з грубим порушенням громадського обговорення. Також непокоїть позиція правоохоронних органів, зокрема прокуратури, які жодним чином не реагують на порушення виконкомом чинного законодавства”.
„У своїх постійних виступах представники міської влади постійно наголошують на тому, що вони дбають про пасажирів, про чесну конкуренцію і прозорість на таких конкурсах, – додає заступник голови правління „Спілки водіїв” Валентин Демчук. – Однак, якби це було дійсно так, то виконавчий комітет прийняв би рішення з дотриманням усіх передбачених законом процедур і провів чесний прозорий конкурс, як це декларує міський голова Рівного. Як наслідок, пасажири отримали б якісні послуги, комфортабельні і безпечні автобуси”.
Громадська організація „Спілка водіїв” не має на меті зірвати проведення конкурсу з перевезення пасажирів у Рівному. Організація лише прагне того, щоб цей конкурс був проведений з дотриманням УСІХ визначених законодавством України процедур і вимог, на підставі рішення виконкому, прийнятого без порушень закону. Адже у всьому світі влада завжди прислухається і враховує думку громадськості, насамперед профільних громадських організацій та об’єднань. В нашому місті, на жаль, така практика поки не прийнята...
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору