Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині підписано Меморандум про взаєморозуміння між Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні, облдержадміністрацією та облрадою

Волинська область 11-лис, 2009, 09:049 Lobanovskiy 1 194
Сьогодні на Волині відбулось підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні, облдержадміністрацією та облрадою. Його мета – підтримка державних інституцій та громадянського суспільства у забезпеченні ґендерної рівності в Україні відповідно до міжнародних, конституційних та внутрішніх зобов’язань, а також у рамках урядових програм діяльності.
Про це повідомляє прес-служба голови облдержадміністрації.


Партнерську угоду підписали голова облдержадміністрації Микола Романюк, заступник голови облради Борис Загрева та директор Програми рівних прав та можливостей жінок і чоловіків Програми розвитку ООН в Україні Лариса Кобелянська.
Захід відбувся у рамках спільного проекту Програми Розвитку ООН в Україні, Представництва Європейської Комісії в Україні, Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку і Уряду України. Проект має назву «Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні».
Виступаючи перед присутніми, перед підписанням Меморандуму, голова облдержадміністрації Микола Романюк відзначив надзвичайну важливість для Волині такої партнерської угоди. «Підписання Меморандуму про співпрацю дасть можливість вирішувати проблеми наших волинян, – наголосив голова облдержадміністрації. «У нас уже проводиться відповідна робота у цьому напрямку, однак, цього недостатньо, потрібно вносити певні корективи й працювати далі», – додав він.
Микола Романюк запевнив партнерів Меморандуму, що облдержадміністрація всіляко підтримуватиме проведення заходів, спрямованих на забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків та жінок.
У свою чергу Лариса Кобелянська зауважила, що для Програми розвитку ООН в Україні підписання Меморандуму є також дуже важливим, при цьому зазначивши, що Волинська область уже є 12-ю, яку залучено до співпраці у рамках впровадження гендерної політики.
Микола Ярославович подякував раднику з гендерних питань голови ОДА Оксані Ярош за впровадження такої Програми на Волині та висловив надію, що її втілення принесе конкретний результат щодо покращення життя краян.

Довідково: Заробітна плата жінок у середньому складає 68,6% від заробітної плати чоловіків. Щороку більше 1000 жінок помирають через домашнє насильство. Ці та інші факти свідчать про те, що українське суспільство стоїть перед серйозними загрозами, дуже часто не усвідомлюючи їх причини. І саме для усунення негативних тенденцій в розвитку сучасного українського суспільства розпочинає свою роботу новий спільний проект. Він діятиме у всіх областях України, Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі, на підставі меморандумів, що укладаються між Програмою розвитку ООН, обласними державними адміністраціями та обласними радами.
Меморандуми про спільну співпрацю вже підписані у Вінницькій, Закарпатській, Житомирській, Луганській, Харківській, Херсонській, Чернівецькій, Полтавській областях.
Серед завдань, що стоять перед Програмою – розвиток та посилення національного механізму забезпечення ґендерної рівності, врахування міжнародного досвіду при розробці та впровадженні державних та обласних планів дій з утвердження ґендерної рівності.
Цільовими групами проекту є Верховна Рада України, центральні органи виконавчої влади, обласні, районні, міські та селищні державні адміністрації, неурядові організації, дільничні інспектори, вчителі та студенти.
Реалізація проекту «Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні» розрахована на 3 роки.
Програма сприяє запровадженню гендерних стандартів у системі освіти, підтримує формування системи методик та стандартів тендерної освіти для вчителів та викладачів України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору