Рівне:

Створення та просування сайтів

Чергова жертва циганської прихильності

Кримінал 13-лис, 2009, 09:429 prov 1 012
Чергова жертва  циганської прихильності


30 жовтня 20-річна рівнянка Лариса, студентка одного з рівненських вищих навчальних закладів, запам’ятає надовго. На жаль, саме цього дня дівчині судилося на власному гіркому досвіді переконатися у шахрайському підтексті циганського словоблуддя.
Ця молода рівнянка звернулася до міськвідділу міліції після того, як 30 вересня на вулиці Павлюченка в обласному центрі віддала двом циганкам усі золоті прикраси, 600 доларів США та 2000 гривень.
За її словами, спершу одна з гадалок запитала у неї, як пройти до ательє з пошиття одягу. Лариса відповіла, і вже за мить незнайома жінка розповідала їй про “вроки”: “вінець безшлюбності” та смерть мами через дев’ять днів. Дівчина стрімголов помчала додому, де на той момент перебували її дідусь із бабусею, та, нічого нікому не кажучи, зібрала гроші й золоті прикраси. Ворожка чекала її на вулиці. Жертва циганського гіпнозу, не роздумуючи, віддала “рятівниці” усе, і та разом зі своєю супутницею спокійнісінько зникла за рогом сусіднього будинку. Лариса запам’ятала лише, що її кривдниці на вигляд 30-35 років, має зріст близько 160 сантиметрів, русяве волосся до плечей. Вона була одягнена у бордову куртку, чорні штани-капрі та такого ж кольору чоботи. Її супутниця – молода дівчина середнього зросту з чорним (зібраним у хвостик) волоссям, міцної статури, одягнена у чорну куртку з хутром на комірці. Саме за таким описом шахрайок наразі й розшукують правоохоронці обласного центру.
Як неодноразово доводить життя та підтверджують міліцейські зведення, стати жертвою циганського гіпнозу та поплатитися (в прямому розумінні цього слова) за декілька хвилин спілкування із вуличними ворожками найчастіше ризикують молоді дівчата та люди похилого віку. Стається це чи то в силу їх довірливості, чи через надмірну емоційність.
Один із секретів циганського гіпнозу – безперестанне говоріння-балакання, яке перевантажує мозок, сплутує думки, нервує і водночас заважає тверезо оцінити ситуацію. Людина на деякий час ніби потрапляє у залежність, і, здавалося б, навіть “найміцніші горішки” стають безвольними та слабкодухими.
Цигани говорять зі своєрідною хвилеподібною інтонацією, яка наче присипляє розум, використовують слова на зразок “люба”, “дитинко”, “дорогенька” та звертаються до жертви на “ти”, що створює ілюзію довірливого спілкування з добре знайомою людиною.
Зверніть увагу: найчастіше гадалка бере вашу праву руку, таким чином “відключаючи” ліву півкулю головного мозку, яка відповідає за оцінку ситуації та контроль над поведінкою.
Для того, аби обдерти вас, як липку, вона спершу звернеться із безневинним проханням чи запитанням (Підкажи, котра година? Пригости цигаркою! Як пройти до…? тощо). Зазвичай на такі запитання людина відповідає не замислюючись. А циганка досягла свого – ви звернули на неї увагу. Задовольнивши її відповіддю, ви почуєте цілий оберемок слів вдячності і… пропозицію погадати безкоштовно. Потім гадалка обов’язково скаже вам те, що не залишить вас байдужими. Зазвичай, молодих дівчат вона втягує у тенета гіпнозу розповідями про “вінець безшлюбності”, смерть близьких, зраду чоловіка тощо. “Та за доброту твою і щирість відведу від тебе біду”, – цими словами циганка не залишає вам вибору. “Відводити біду” вона розпочинає відразу, не дочекавшись вашої згоди, доки ви не одумалися та не відмовилися.
Ось тут і згадує непрохана “рятівниця” про гроші. Якщо ви маєте готівку та коштовності при собі – незчуєтеся, як забере усе під приводом проведення ритуалів. У іншому випадку ви, не пам’ятаючи себе від хвилювання, поспішите додому і винесете те, про що циганка попросить. За мить вона щезне з поля вашого зору, а вам, вийшовши з гіпнозу, залишиться лише рвати на собі волосся та просити у міліції розшукати кривдницю.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору