Рівне:

Створення та просування сайтів

Вакцинація не за горами

Суспільство 19-лис, 2009, 10:059 prov 995
Для запобігання епідемії грипу та надзвичайної ситуації, пов’язаної з нею, із резервного фонду Рівненського міськвиконкому було виділено 150 тисяч гривень. Частину цих коштів витратять на закупівлю медикаментів для лікарень, а решта піде на вакцину для проведення щеплень від грипу.
Насамперед планується зробити щеплення медичним працівникам та вчителям, адже це та категорія суспільства, що контактує з великою кількістю людей. Проте медики застерігають, що під час епідемії щеплення проводити не безпечно. Їх краще зробити у грудні, перед настанням третьої фази епідемії грипу, коли від одного хворого може заразитися і перехворіти вся сім’я.
Що ж до вакцинації за державний кошт, то, як повідомив завідувач Рівненської обласної СЕС Анатолій Рєзников, на Рівненщині вона поки що не проводитиметься.
“Та якщо ці щеплення робитимуть, то лише тоді, коли для цього будуть підходящі умови. Передбачається, що щеплення будуть від сезонного і пандемічного грипу, і робитимуться безкоштовно. А поки що хто бажає, може самостійно купити вакцину і зробити щеплення, проте перед вакцинацією потрібно обов’язково порадитися з лікарем, — зазначив А.Рєзников.”
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору