Рівне:

Створення та просування сайтів

Бруд корисний для здоров’я

Цікаво 27-лис, 2009, 10:299 prov 1 221
Незвичне дослідження, проведене американськими вченими, виявило, що стерильність не завжди на користь. А от бруд, навпаки, підтримує здоров’я.

У ході експериментів було доведено, що бактерії на поверхні шкіри сприяють більш швидкому загоєнню верхнього шару епідермісу. Якщо ж шкіра оброблена антисептиками – навіть дрібні ранки можуть швидко запалюватися.
Наукові дослідження підтвердили, що стафілокок запобігає активному розмноженню на поверхні шкіри інших хвороботворних бактерій. “Найважливіше значення даної роботи в тому, що ми знайшли пояснення “гіпотези чистоти” і виявили елементи, які допомагають природній регенерації, невідомі до цього моменту, – говорить глава дослідницької групи професор Річард Галло. – Це допоможе нам тепер розробити нові методи терапії, що перешкоджає запальним шкірним захворюванням”.
На думку експертів, відкриття повністю спростовує загальноприйняті уявлення про гігієну. Особливо коли це стосується дітей раннього віку, адже батьки докладають неймовірних зусиль, щоб підтримувати шкіру немовлят у майже стерильному стані.
Висновок напрошується сам собою: дозволяйте дітям бруднитися, оскільки надмірна чистота перешкоджає регенерації шкіри.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору