Рівне:

Створення та просування сайтів

На крилах ночі забави парубочі?

Кримінал 04-гру, 2009, 13:009 prov 2 907
Цьогорічне свято Архістратига Михаїла особливо пам’ятатиметься жителям Смордви. Ні, цього дня у селі не престольний празник, але таємничі події, які вирували у ніч з 21 на 22 листопада, спонукали смордвівців активізувати свої інтелектуальні потуги і, як кажуть, множити – що воно й до чого.

На крилах ночі забави парубочі?


До першої години ночі ніяких “двіженій” у селі ніхто не зауважив. До цього часу у клубі “крутили” дискотеку, тож молодь розійшлася по хатах із масою вражень і душевним спокоєм. А вранці у селі на кількох спорудах люди виявили нікому не зрозумілі знаки, вказівники, уривки карти села, зробленої із супутника. Щоправда, абсолютно утаємничити нічну післямихайлівську пригоду не вдалося. Декому із жителів села вдалося зафіксувати, що пів на другу ночі на вулицях населеного пункту з’явилося п’ять іномарок, серія номерних знаків яких свідчила про те, що у легковиків “прописка” не у Рівненщині. В одного парубка незнайомці з’ясовували: де велика вежа і дорога до лісу?
А вночі у селі осіб із двадцять влаштували інтенсивний рух біля колишніх дитсадка, кафе, котельні і діючого млина, залишали на стінах приміщень незрозумілі знаки-символи, перегукувалися між собою, вживаючи вислови на кшталт “передай другому”. Причому у хор чоловічих вклинювалися і дзвінкі жіночі голоси. До того ж випадкові очевидці нічних забав переконують, що заїжджі незнайомці пересувалися сільським ставом, освітлюючи плесо ліхтариками, а один із них працював у салоні автівки з ноутбуком. Чи то тримав зв’язок із космосом, чи, може, контролював маневри?
Одне слово, післямихайлівського недільного ранку село гуло, обговорюючи нічну подію. Додатково сюжетного насичення їй додали знайдені фрагменти карти села із незрозумілими позначками. Сільський голова Надія Онищук про всяк випадок поінформувала про це правоохоронців.
У ПОШУКАХ ГРАФСЬКИХ РЕЛІКВІЙ?
Зрозуміло, що тлумачень і версій нічної історії вистачає. Скажімо, сільський голова Надія Онищук припускає, що поява незнайомців і їхня нічна діяльність може бути пов’язана із уявними скарбами графа Ледухівського. Подейкують, що між млином (колишньою графською гуральнею) і палацом, який знаходився неподалік нинішнього сільського клубу, було обладнано підземний хід. Може, нічні візитери Смордви шукали там якісь реліквії?
До речі, на користь цієї версії служить той факт, що років п’ять тому у Смордві побувала громадянка Франції, яка представилася племінницею графині Ледухівської. За її словами, вона три роки заощаджувала кошти, аби побувати в Україні. Цікаво, що від супроводу смордвівців на місце графських помешкань француженка відмовилася. Не дивно, що у селі і досі дехто сушить голову над тим, аби розгадати цей маневр: хотіла мадам наодинці зануритися власним серцем у далеку минувшину чи сподівалася на якусь цінну знахідку?
БАГАТІ ТЕЖ ГРАЮТЬСЯ…
Щоправда, поруч із версією Надії побутує ще одна, яка має право на існування: у Смордві заможні люди організували гру, суть якої полягає в орієнтуванні на місцевості у нічний час. На користь цієї версії - іномарки, ноутбук, товариство ділових мужчин і жінок, зрештою, розкидані карти населеного пункту. Про характер гри можуть свідчити і позначки “старт” і “фініш”.
Відразу виникає запитання: а чому незнайомці обрали для гри саме Смордву, а не будь-який інший населений пункт району? Іншими словами, якщо нічні візитери орієнтувалися у селі, то це лише свідчить про те, що вони, або ж дехто з них раніше побував у селі із розвідувальною метою. Цього не можна відкидати, адже у вихідні через Смордву на полювання проїжджають десятки мисливців, на яких особливої уваги не звертають.
Висловлю власну думку, чому якраз у Смордві могли відбуватися нічні забави. По-перше, усі приміщення: дитсадок, кафе, котельня та й руїни графської гуральні, де нині у частині споруди знаходиться сільський млин, перебувають у такому стані, що там тільки й гратися “у війну”. Очевидно, чиєсь пильне око вгледіло “розбомблені” об’єкти, і під час розваг без боязні експлуатували їх. Принаймні, навчання у пітьмі будинкам шкоди не завдали, лише залишені символи і позначки викликали інтерес.
ВЕРСІЙ ВИСТАЧАЄ…
Дехто висловлюється про те, що тієї ночі у Смордві проводив навчання якийсь спецпідрозділ. Втім, це малоймовірно, бо учасники навчань дуже “засвітилися”. До того ж, у разі навчань правоохоронці мали б про це бодай трішечки щось знати. Або чути. А так лишень вдовольнилися інформацією сільського голови. На місці нічної пригоди ніяких слідів чи фактів про можливі злочинні дії не виявлено.
А ви, люди, думайте, аналізуйте і припускайте. Можливо, ота пригода – знак для того, аби навести лад із приміщеннями-пустелями у Смордві. Ось вам і ще одна версія…
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Коментарі - всього 13

Kant 08-гру, 13:13

Дуже прикро, що людина, яка писала цей матеріал, полінувалася навести якісь довідки, і написала статтю, зробивши висновки лише з чуток ("Одна баба іншій сказала"). Так народжуються епідемії свинячого грипу, розповіді про інопланетян, хрести на гарбузах тощо. А це була всього-навсього гра під назвою "Квест", і нічого більше.

http://rivne.quest.ua/ - офіційний сайт --- "welcome"

Чорний Кіт 08-гру, 18:06

еНеЛО однозначно :)
думаю найблищим часом інопланетяни з ліхтариками навідаються і інші села ;)

Бодик 09-гру, 09:04

Хай цей Віталька зайде на сайт і почитає врозділі для новачків шото за оті нічні забави. І ніколи не потрібно роздувати непровірену інформацію.

saturn 09-гру, 20:47

Віталій ТАРАСЮК, шановний "журналіст" ти наш!)))))))))))
Ти напевне живеш десь в п...здарях своєї Смордви де нічого не бачиш, та не чуєш!?!
Смішно читати таку статтю, та ще й таке людям розповідати...
Не лякай людей!!!!!!!)))) Ти нічого дивного не курив????
Це КВЕСТ!!!! кляцни на ось цю ссилочку http://www.lutsk.quest.ua/information/about/
А щей, журналістом звешся...)))))))))))))))))))))))))))

НЛО прилетіло!))))))))))))
Бугагаааааааааа))))))))))))))))))))))))))))
Тримав зв'язок із космосом...гггг))))))

Zhak 09-гру, 21:14

да, вот это погудели :))
чесно говоря я и не понил, что были в Смордве, так как ориентировались только по тем урывкам карт что потом "аборигены" находили.
есть предложение повторить (или продолжить) игру снова там же, только теперь обязательным зделать камуфляж цвета хаки и маски на головы - сколько потом новостей будет)))))))))))))))))))))))

prov 10-гру, 15:17

Ох які ви всі розумні))) Ви що думаєте, що ваша гра така популярна, що всі мають про неї знати?

rudeak 10-гру, 21:30

про те що про нашу гру не всі знають, ми й не сумніваємось. Але людина яка пише таку статтю, могла б елементарно загуглити і дізнатись що в цей час проходила гра якраз в цьому регіоні.
А воопчем, дякую поржали два міста

SLEDAK 11-гру, 19:17

Я падсталом...:))))))))))))))))))))))

eVAnt 12-гру, 02:21

Ржу)))) здец повний))))))
ну, я думаю не тільки два міста посміялись, а й багато інших - Львів точно в трансі від цього)))))
падсталом)))))))

Kenny 12-гру, 11:50

Поржав.

озабоченний 05-травня, 17:38

чувак, ти не маеш жодного представлення про Журналістику...хто твою "статейку" ващє сюда допустив..........)))))))))))...позор!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maxim 26-лип, 15:58

Івано-Франківськ пише з-під стола!!! Бідне населення! Чуть не взюзялось!!!

crrazy 26-лип, 17:21

Посміялась від душі)))
От завжди думала, що це ми таке шукаємо, тут хлопчина чи мужчина нам відкрив очі, то ми з комп"ютером у машині відслідковуєм інопланетян)))) бугага)))
чи ні, може уявні скарби графа, точно....хто вже їх знайшов???

може про нас і не всі знають ще, але перед тим, як таке писати, дійсно треба поцікавитись....ато це швидше виглядає, сидів під парканом та й карлякав)))

від Івано-Франківських квестерів привітик!!!!
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору