Рівне:

Створення та просування сайтів

«НАСИЛЬСТВО В СІМ’Ї: ЗАГРОЗИ ДЛЯ СУСПІЛЬСТВА» В РАМКАХ ВСЕСВІТНЬОЇ АКЦІЇ «16 ДНІВ ПРОТИ ГЕНДЕРНОГО НАСИЛЬСТВА»

Рівненська область 07-гру, 2009, 16:349 Lobanovskiy 1 226
Згідно зі статистикою Міністерства внутрішніх справ України станом на 1 листопада 2009 р. на обліку в міліції за вчинення насильства в сім’ї перебувають 91 683 особи (порівняно з 85 085 особами за аналогічний період часу в 2008 р.), з них 60 609 осіб поставлено на облік цього року.
Водночас фахівці визнають, що офіційна статистика може бути вдвічі меншою за реальний стан справ, оскільки багато випадків насильства в сім’ї не потрапляють у поле зору правоохоронних органів, залишаючись всередині сім’ї.
8 грудня 2009 року у м. Рівне відбудеться засідання прес-клубу, присвячене питанням насильства в сім’ї.
До участі запрошені: старший інспектор відділу дільничних інспекторів міліції Управління громадської безпеки УМВД України у Рівненській області, майор міліції Олег Шандрук, Голова правління Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка» Лариса Гунько, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Рівненської обласної державної адміністрації Михайло Волинець, заступник начальника відділу у справах сім’ї та молоді Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Ліпський, Радник Голови Рівненської ОДА з гендерних питань Рівненської обласної державної адміністрації Олеся Кириленко, Помічник Міністра внутрішніх справ України В’ячеслав Свірець, експерт з питань запобігання насильству Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні Світлана Павлиш.

Початок о 12:00 в Будинку вчених за адресою: вул. С.Петлюри 17, конференц-зал.
Захід розпочнеться з кави-паузи, яка триватиме з 12.00 до 12.30. В цей час журналісти зможуть взяти індивідуальні коментарі в учасників прес-клубу.

Довідка:
Акція «16 днів проти ґендерного насильства» починається 25 листопада у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, а завершується 10 грудня – в День прав людини. За цей проміжок часу у світі відзначають:
25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок;
29 листопада – Міжнародний день солідарності з палестинським народом;
1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
2 грудня – Міжнародний день боротьби за відміну рабства;
3 грудня – Міжнародний день інвалідів;
5 грудня – Міжнародний день волонтерів заради економічного та соціального розвитку;
9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;
10 грудня – День прав людини.
Вибір цих днів є символічним, адже таким чином міжнародна спільнота черговий раз нагадує про права людини та підкреслює, що насильство є прямим порушенням прав людини. Насильство ставить людину у залежність, наносить шкоду суспільству і є серйозною перешкодою на шляху до подолання нерівності та дотримання прав людини. Про це свідчать дані і правоохоронних органів, і неурядових організацій.
Ряд українських неурядових організацій провели декілька комплексних досліджень з проблеми насильства в сім’ї. Загальна оцінка відносин в сім’ях та отримані дані регіональних опитувань показали, в 19% сімей присутні ворожість та образи, а в 18-20% – фізичне насильство. Було встановлено, що 30-40% всіх дзвінків, що надходять у відділення міліції, пов’язані з насильством в сім’ї. Кількість громадян, на яких надходили скарги в правоохоронні органи за систематичний прояв насильства в сім’ї, постійно зростає. Підраховано, що в Україні насильство в сім’ї є причиною 100 тис. днів госпіталізації, 30 тис. звернень у відділення травматології та 40 тис. викликів лікаря на рік.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору