Рівне:

Створення та просування сайтів

Відбулася прес-конференція міського голови Івано-Франківська

Івано-Франківська область 09-гру, 2009, 08:399 Lobanovskiy 907
8 грудня 2009 року відбулась прес-конференція міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, що була присвячена кільком актуальним для громади міста питанням.
Про це повідомляє Iвано-Франкiвська мiська рада.
Зокрема, під час прес-конференції йшлося про рішення виконавчого комітету щодо погодження нового граничного розміру тарифу на проїзд пасажирів у міському пасажирському автотранспорті загального користування, яким граничний розмір тарифу було підвищено до 2 гривень. Проте цим же рішенням було встановлено, що пенсіонери користуватимуться міським пасажирським автотранспортом загального призначення, що є власністю приватних перевізників, безкоштовно щодня з 10.00 до 16.00 без обмежень. У інший час, тобто до 10.00 та після 16.00 і надалі діє норма про 15% пільгових місць у кожному автобусі для пільгових категорій населення.
Таким чином приватні перевізники погодились на пропозицію міського голови в обмін на збільшення граничного рівня тарифів без обмежень перевозити пенсіонерів у певні години. Віктор Анушкевичус наголосив, що це рішення стало певним компромісом між бізнесом та владою, яка повинна дбати про пільгові категорії населення. Що ж до виступів окремих перевізників і заяв «Громадського форуму Івано-Франківська» про вимогу повернення граничного розміру тарифу до рівня 1,5 гривні, міський голова назвав це передвиборчим популізмом, який не має під собою реального підґрунтя та намаганням створити в місті соціальну напругу і дестабілізувати ситуацію на ринку пасажирських перевезень міста. Адже саме звернення приватних перевізників та надання ними обґрунтованого розрахунку зробило можливим погодження нового граничного розміру тарифу у 2 гривні.
Віктор Анушкевичус також зазначив, що заяви деяких представників громадських організацій про блискавичний ріст тарифів за останні кілька років не відповідають дійсності. Адже у 2005 році граничний розмір тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті складав 1,00 - 1,25 грн. Протягом 2006, 2007 рр. тариф утримували на цьому рівні. Наступний раз граничний розмір тарифу було змінено в лютому 2008 року, тоді він склав 1,25 грн. – вдень, а після 21.00 год. – 2 грн. А в травні 2008 року граничний розмір тарифу було погоджено на рівні 1,5 гривні.
Міський голова також нагадав, що вперше із пропозицією погодити граничний розмір тарифу на рівні 2 грн. Асоціація приватних перевізників м. Івано-Франківська звернулась у виконавчий комітет 19.11.2007 р. Їх розрахунки базувались на роботі приватного перевізника ПП «Станіслав транс». Тоді перевізникам було відмовлено.
Також під час прес-конференції міський голова зазначив, що у Івано-Франківську розпочата інвентаризація об`єктів зовнішньої реклами (щити, сіті-лайти, вказівники, банери, кронштейни, лайт-постери, тумби, дахові конструкції та ін), які розташовані на території міста. Віктор Анушкевичус звернувся до всіх власників об`єктів зовнішньої реклами, привести у відповідність до вимог законодавства встановлені на території міста конструкції та звернутись в КП «Івано-Франківський міський рекламно-інформаційний центр» для проведення необхідної реєстрації та подати документи на отримання дозволів на розміщення.
Адже на підставі діючого законодавства та місцевих актів власники рекламних конструкцій зобов’язані протягом десяти днів після припинення дії дозволу демонтувати конструкцію за власний рахунок. За кожен день прострочення внесення плати за розміщення конструкції Користувач сплачує пеню, яка розраховується з невнесеної суми в розмірі подвійної облікової ставки НБУ , що діє на момент сплати. У випадку, якщо власники незаконно встановлених рекламних конструкцій не зголосяться за отриманням дозволів або не демонтують їх у встановленому порядку, за це візьмуться відповідні комунальні служби. А власникам таких конструкцій доведеться потім відшкодовувати витрати, пов’язані з демонтажем та зберіганням конструкції.
Окрім того, в рамках прес-конференції міський голова Віктор Анушкевичус висловив позицію міської влади стосовно ситуації навколо пасажу Гартенбергів. Нагадаємо, минулого тижня інтелігенція краю написала листа голові ІФ ОДА з проханням врятувати цю пам’ятку архітектури від можливого повного знищення в результаті реконструкції. В пресі навіть висловлювались думки щодо можливої згоди міської влади на подану замовником реконструкційного проекту ТзОВ «Мальва» пропозицію профінансувати археологічні роботи у підземеллі біля будівлі пасажу Гартенбергів в обмін на дозвіл перебудувати цю споруду в історичних межах, що призведе до забудови частини вулиці Незалежності.
Віктор Анушкевичус наголосив, що наразі усі роботи щодо можливої реконструкції цієї будівлі вестимуться строго в рамках законодавства, а також нагадав про рекомендації містобудівної ради Івано-Франківська, яка визнала забудову частини існуючої впорядкованої площі на вул. Незалежності недоцільною та рекомендувала провести громадські слухання з цього питання, широко висвітливши в пресі можливі варіанти реконструкційного проекту перед тим. Він також нагадав, що необхідність проведення громадських слухань щодо реконструкції цієї історичної будівлі для врахування думки громади міста Івано-Франківська, була прямо закріплена в обох рішеннях виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, № 655 від 22.12.2008 року та № 104 від 03.03.2009 року. Тому, будь-які кроки по данному питанню міська влада буде робити після широких громадських обговорень. Якщо громада буде заперечувати проти реконструкції, то, відповідно, ніяких робіт з реконструкції з добудовою проводитись не буде.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору