Рівне:

Створення та просування сайтів

Чернівці отримали з Німеччини грант на 500 тисяч євро

Чернівецька область 13-гру, 2009, 11:449 prov 888
Німецький державний банк KfW виділить Чернівцям грант на півмільйона євро для покращення міського водопостачання. Відповідну угоду підписали міський голова Микола ФЕДОРУК та директор банку KfW у Києві Крістіан ДЬОРНЕР.
Як передає кореспондент УНІАН, Крістіан ДЬОРНЕР відзначив, що німецький державний банк KfW вже 15 років співпрацює з Україною і за цей час проінвестував майже 500 мільйонів євро для реалізації інноваційних проектів у сфері житлово-комунального господарства, енергозбереження та фінансів.
За два останніх роки представники банку відвідали 20 міст України, у 15 з яких провели ґрунтовні дослідження. За результатами цих досліджень для співпраці у розвитку інновацій банк обрав Чернівці, Львів та Кременчуг. Чернівці зацікавили банк готовністю до конструктивної співпраці та наявністю конкретних інноваційних проектів,одним з яких є проект модернізації системи водопостачання.
За підписаною угодою банк на безповоротній основі надає Чернівцях грант у розмірі 500 тисяч євро на розробку техніко-економічного обґрунтування проекту модернізації міської системи водопостачання.
З метою визначення виконавця цього обґрунтування вже проведено міжнародний відкритий тендер, у якому взяли участь вісім компаній з Німеччини, Данії, Австрії. Після кваліфікаційного відбору до фіналу тендеру дійшли три компанії, які набрали понад 70 із 100 можливих балів.
Оцінка кваліфікаційної заяви кожної компанії здійснювалася з врахуванням її фінансової спроможності, наявності відповідного кадрового ресурсу та досвіду з розробки подібних проектів у сфері водопостачання впродовж останніх п’яти років, доступності технічної експертизи. Основним критерієм для визначення переможця тендеру є якість запропонованої ним методології, враховуватиметься також ціна експертних послуг. Головною метою проекту є покращення системи водопостачання Чернівців.
Як зазначив М.ФЕДОРУК, Чернівці мають намір використати досвід Німеччини, щоб водопостачання у місті відповідало європейським стандартам – як за якістю води, так за економічними показниками цієї послуги.
Кінцевим результатом реалізації проекту може стати спорудження так званого «Прутського водозабору», що призведе до значного здешевлення води у Чернівцях.
Уніан
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору