Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 17-гру, 2009, 10:109 prov 922
В рамках 12-го туру першості Іспанії зустрічалися команди, у складі яких грають українські баскетболісти — ”Валенсія” Сергія Ліщука приймала ”Манресу” Сергія Гладиря. Господарі виявилися на голову сильнішими, обігравши суперника з рахунком 92:74 (13:18, 23:18, 28:14, 28:24). Вихованець рівненського баскетболу Сергій Ліщук, провівши на паркеті трохи більше двадцяти з половиною хвилин, записав на свій рахунок одинадцять пунктів (3/5 двоочкових, 1/2 триочкових, 2/2 штрафних), п’ять підбирань. Інший, Сергій Гладир, провів у грі більше часу – майже двадцять вісім хвилин, відзначившись 10 пунктами (2/2 двоочкових, 2/9 триочкових), 3 підбираннями.
У вівторок Сергій Ліщук підтвердив свій високий клас у матчі Єврокубка в якому “Валенсія” вдома перемогла російську команду “Тріумф” (Люберци) — 85:60. Найрезультативнішим у складі господарів був рівнянин. Він набрав 18 очок, здійснив два підбирання та зробив два блок-шоти за майже 22 хвилини проведених на майданчику.
***
За традицією, наприкінці сезону Рівненська обласна федерація футболу підбиває підсумки року та нагороджує кращих. Не став винятком і рік 2009. Кращими в номінаціях стали: воротар — В’ячеслав Голюк (“Случ”, Березне), захисник — Володимир Поліщук (“ОДЕК”, Оржів), півзахисник — Дмитро Улянчук (“Маяк”, Сарни), Олександр Колос (“Ізотоп”, Кузнецовськ), тренер — Олександр Шлай (“Ізотоп”), дитячий тренер — Микола Волков (“Славія”, Рівне), президент — Мирон Чернецький (“ОДЕК”). Приз кращого футбольного поля поділили Сарни та Оржів. Приз справедливої гри здобув здолбунівський “Волинь-Цемент”. Кращим спортивним журналістом названо Сергія Татаренка. Кращими бомбардирами стали: у чемпіонаті області — Анатолій Борейчук (“Маяк”) — 12 м’ячів, у першості області — Віталій Бриска (“Енергія”, Володимирець) — 36, серед юнаків — Богдан Гудима (“Сокіл”, Радивилів) — 13. У клубному заліку рівненська “Славія” набрала 95 балів, березнівський “Случ” — 77, оржівський “ОДЕК” — 73.
***
Другу перемогу здобув львівський ”Кардинал” у чемпіонаті України з футзалу. Вдома команда з міста Лева розібралася із житомирським ”Контингентом” — 6:2 (5:1). Приємно, що з шести голів три — на рахунку вихованців рівненського футзалу. Двічі відзначився Володимир Сондак та один раз — Олександр Басіч.
***
У неділю в ДЮСШ-4 відбудеться другий етап (фінальна частина) чемпіонату Рівненської області з футзалу. За результатами першого (групового) етапу до фінальної частини вийшли команди Березнівського, Млинівського, Костопільського, Гощанського, Рівненського (минулорічний чемпіон) районів та міста Кузнецовськ. Початок змагань о 10:00.
***
У Києві відбувся чемпіонат України з кульової стрільби серед юнаків 1991 року народження та молодших, в якому успішно виступив студент РДГУ, кандидат у майстри спорту Роман Нагорний (тренер – заслужений тренер України Сергій Бондар), який виборов п’ять медалей: золоті у стрільбі з малокаліберного пістолета на дистанції 50 та 25 м, а також золоту, срібну та бронзову нагороди у командних вправах разом зі спортсменами з Кузнецовська Максимом Кадацьким та Владиславом Даниловим. Всі спортсмени є учнями обласної школи вищої спортивної майстерності.
***
У першому раунді кваліфікації завершила боротьбу у престижному турнірі ITF з призовим фондом 75000 доларів, який проходить у Дубаї, рівнянка Софія Ковалець. 15-річна тенісистка поступилася німкені Анне Зайя — 7:6, 5:7, 4:6. Ще одна представниця Рівного Юліана Уманець зустрічалася на цьому етапі з росіянкою Світланою Смирновою.
***
У неділю в спортивному залі НУВГП відбулися другі Всеукраїнські змагання з гімнастики “Золота осінь Рівного”. До нашого міста з’їхалися найкращі представниці сильних гімнастичних шкіл Києва (три команди), Володимир-Волинського, Луцька, Запоріжжя, Вінниці. Господарі були представлені двома командами. Всього дев’ять колективів і сто п’ятдесят учасниць боролися за перемоги у тринадцять вікових категоріях — з 1993 по 2005 роки народження.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору