Рівне:

Створення та просування сайтів

”Регіна” надіється лише на себе

Спорт 09-сер, 2007, 16:379 prov 1 158
Саме там головний тренер “Регіни” Валерій Пархоменко розповів про плани на підготовчий період:

— Перший двотижневий збір з 18 по 31 липня ми провели в Іллічівську. Потім переїхали до Мирогощі, де відбуватиметься головний збір. Шостого вересня розпочнеться перший етап Кубка країни, а вже після нього — чемпіонат. До вересня проводитимемо дворазові тренування. Що стосується ігрової підготовки — розраховуємо на кубкові поєдинки. З 6 по 9 вересня ми гратимемо у Сєвєродонецьку. Нашими суперниками будуть дві команди суперліги — ”Сєвєродончанка” та ”Галичанка-Галекспорт” (Тернопіль) і колектив вищої ліги южненський ”Хімік”. У наступний етап виходять дві команди. З чотирьох груп створиться дві підгрупи. Крім того, будемо домовлятися зіграти кілька товариських поєдинків з Луцьком чи тим же Тернополем. Проте я ще не знаю, як і де це буде. Саме в цей час збірна України збирається в Азербайджан на міжнародний турнір. Будемо намагатися пограти спаринги — інакше ігрової практики не буде, а без неї нормально стартувати у чемпіонаті буде вкрай важко.

— Які зміни відбулися у складі команди?

— Зараз до нас приєдналися дві молоді рівненські волейболістки — Оксана Поліщук та Катерина Куцевич. Це поки всі надбання. Чекали на збір ще одну дівчинку, але поки що у неї, щось не виходить. Хоча до початку сезону будемо працювати на доукомплектації. Час є — будемо працювати. Що стосується втрат, то в середині сезону пішла від нас Олена Сич, а Катя Засименко готується стати матір’ю. Втратили ми капітана команди Любу Альошко. На мою думку, вона поставила свої інтереси вище за командні, і ми з нею, мабуть, розпрощаємося. На початок тренувального збору вона не з’явилася. Гадаю вона буде дискваліфікована.

— Чи є якісь новини зі стану суперників і яким буде регламент чемпіонату?

— Достеменно про всі команди я не скажу. Наскільки мені відомо, то ослабилися команди Дніпропетровська та Южного. А от Донецьк навпаки — підсилився (до складу після пологів повернулися кілька спортсменок). Але це все відносно — все покажуть перші матчі Кубку України та чемпіонату. Щодо регламенту, то він дещо змінився. Спочатку команди проведуть круговий етап, а далі — відразу розпочнуться ігри плей-офф. Відповідно до нового регламенту, за результатами першого етапу визначаються команди, які за системою плей-офф гратимуть за 1-4 та 5-8 місця. За перше-четверте місця команди грають до трьох перемог. Переможці пар гратимуть за 1-2 місця до трьох перемог. Поки стартуватимуть вісім команд, але ходять чутки, що можуть додатися запорізький та харківський колективи.

— Якщо повернутися трішки назад. Кількома словами зробіть підсумок минулого сезону.

— Четверте місце для нас — теж перемога. Хоча могли фінішувати і третіми. В заключній зустрічі чемпіонату дівчата сильно “перегоріли” і нам не вистачило однієї партії, щоб бути бронзовими призерами. Після завершення сезону для виявлення володаря третього місця підраховували навіть партії. Аби ми виграли у “Златогора” 3:1 чи 3:0, були б на одне місце вище.

— Минулий сезон можна занести в актив чи пасив команди?

— Якщо врахувати зміни в складі команди — четверте місце можна занести в актив. Приємно, що прогресує на очах Альона Куча, на яку ми покладаємо певні надії. Можливо хтось, із молодих гравців заграє.... Цього дуже хотілося б. Підбиваючи підсумки минулого чемпіонату, хочеться відмітити стабільну гру Оксани Підгурської та Лариси Козулі. Певні поєдинки просто чудово проводила Світлана Чуріна. Для неї хотілося б побажати постійності. Іноді вона грає з перепадами і після кількох просто фантастичних матчів виглядає на майданчику блідо.

— Завершився молодіжний чемпіонат в Таїланді, де в складі збірної України грали колишні гравці “Регіни”. Як можете прокоментувати їх виступи?

— У цих змаганнях екс-рівнянки Наталія та Валерія Гончарови зіграли дуже вдало. Вони навіть претендували на нагороди в окремих номінаціях. На жаль, через те, що Україна не потрапила до четвірки кращих, їх “викреслили” з списку претендентів. Хоча за статистичними даними, які я бачив, Наталя Гончарова мала всі шанси стати кращою на турнірі. Літом сестри зіграли за збірну Рівненської області на спартакіаді і дуже нам допомогли. На цьому турнірі ми були шостими, а це дуже високий показник. На жаль, ми потрапили у важку групу — дві команди з Черкас, одеситки та луганчанки...

— Який фінансовий стан команди?

— Залишається бажати кращого. Головним спонсором “Регіни” залишається ректор МЕГУ Анатолій Дем’янчук. На жаль, допомога від влади області та міста дуже незначна.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору