Рівне:

Створення та просування сайтів

Волейболістки повернулися з канікул

Спорт 08-лип, 2010, 13:249 prov 915
Волейболістки повернулися з канікул


У понеділок розпочав підготовку до нового сезону волейбольний клуб “Регіна”. Перше тренування пройшло у плавбасейні. Головний тренер команди Валерій Слєпцов дав невеличке навантаження дівчатам в ігровому та тренажерному залах. Тренажерка приємно здивувала не тільки спортсменок, журналістів, а й керманича “Регіни”. Крім цього волейболістки займатимуться на центральному стадіоні міста. Незважаючи на невелику кількість інформації, Валерій Слєпцов поділився нею із журналістами.
— Зараз передчасно говорити про якісь зміни у команді. Є кілька потенційних новачків, проте про перехід їх до нас говорити зарано. Міжсезоння триває і команди не визначилися не лише із складами, а й з участю у змаганнях. Зокрема під питанням виступи черкаського “Круга”, луганської “Іскри”. Вже остаточно не гратиме “Северодончанка-2”. Минулого сезону в нашій лізі було сім команд, а зараз — вже шість. Щоправда, є ймовірність появи нової команди. Кандидатами є колективи з Житомира, Кременчуга, можливо із Запорізької “Орбіти”. Як на мене, шість команд — це занадто урізаний чемпіонат. Минулого сезону відчувався брак поєдинків. А це шкодить ігровій майстерності. Можливо Федерація волейболу піде на об’єднання двох ліг на початковому етапі чемпіонату, а вже потім сильніші розіграють нагороди. Поживемо — побачимо.
Щодо сезону 2010-2011 років, то він розпочнеться у вересні стартом Кубка України. 20-26 вересня у Черкасах ми гратимемо у Всеукраїнських молодіжних іграх. Практично всі гравці команди (за винятком Лариси Козулі) попадають в цю вікову групу, і ми сподіваємося на успішний виступ. Старт чемпіонату запланований на початок жовтня, принаймні так було озвучено на конгресі федерації волейболу України, який відбувся 4-5 червня у Миргороді. Можливо, буде змінена система розіграшу, як в суперлізі лізі, так і у вищій. Однозначно буде одне нововведення — і у вищій лізі гратимуть новими волейбольними м’ячами. Їх ми вже опробували в перехідних матчах з луцькою командою “Волинь-Університет-ОДЮСШ”. Вони дещо специфічні як при подачі, так і при прийомі. До них необхідно звикнути, адже ними грає весь волейбольний світ.
Щодо кадрових змін, то можу сказати, що команду залишили Світлана Чуріна, Наталя Мудрицька і Олена Куча. Шукаємо зв’язуючого гравця, адже юна Олена Грицуняк ще немає необхідного ігрового досвіду. А це ключова позиція в будь якій команді. Хотілося б мати нападника другого темпу. З деким ми вже ведемо переговори, але про їх результати говорити ще зарано.
Першій збір — присвячений фізичні підготовці. Далі — традиційний збір у Южному, де працюватимемо над спеціальною фізичною і технічною підготовкою. Після повернення — традиційний збір в Костополі. Голвну увагу приділятимемо техніко-тактичній підготовці. Наприкінці серпня плануємо товариські матчі з луцькою командою і можливо тернопільською.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору