Рівне:

Створення та просування сайтів

Хмельницька область і надалі отримуватиме допомогу на боротьбу із ВІЛ/СНІД

Хмельницька область 18-гру, 2009, 08:349 Lobanovskiy 946
В облдержадміністрації відбулася зустріч керівника Німецько-українського проекту з профілактики ВІЛ/СНІД Андре Елмінга з представників обласної ради при облдержадміністрації з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу за участю заступника голови облдержадміністрації Миколи Вавринчука.

За результатами зустрічі представників ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, хмельницьких громадських організацій, фондів з профілактики ВІЛ/СНІД та Німецьким товариством технічної співпраці (GTZ) було досягнуто домовленості про підписання меморандуму про «Німецько-Український проект з профілактики ВІЛ/СНІД».
Необхідно зауважити, що домовленості передувала раніше здійснені ефективні кроки протистояння «чуми ХХ» століття в регіоні.
Зокрема, за словами Миколи Вавринчука, підтримано процес розробки проектів Обласної програми з протидії ВІЛ-інфекції СНІДу на 2009-2013 роки. Вдало, завдяки підтримці правоохоронних органів області, розвивається робота програми Замісної Підтримувальної Терапії (ЗПТ). Розроблено освітньо-профілактичну програму для середньої школи. До речі, програму вже було апробовано на базі чотирьох пілотних шкіл області та здійснено підвищення кваліфікації вчителів цих шкіл з питань викладання навичок здорового способу життя в сучасних умовах.
Микола Пророкович також зупинився на тому, що вже рік, як в області ефективно функціонує сучасний стаціонар, де проходять терапію ВІЛ-інфіковані та хворі на СНІД. Доволі активно проводиться на Хмельниччині робота з профілактики захворювання серед представників секс-бізнесу та тими, хто користується такими послугами.
Підписання нового меморандуму про подальшу співпрацю дозволить надалі розвивати вище названі сфери профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД, проте передбачає й їх вдосконалення та внесення нових видів роботи.
Взагалі, виділено три приоритетні напрями співробітництва між облдержадміністрацією та Німецько-українського проекту з профілактики ВІЛ/СНІД. Серед них: впровадження у освітній мережі регіону програми «Школа проти СНІДУ»; робота з жінками-споживачками ін’єкційних наркотиків; цільова допомога Обласного центру СНІДу. Одним із зовсім нових, (пілотний для України), напрямів роботи стане профілактика ВІЛ/СНІДу в трудових колективах. Останнє пов’язано з тим, що нині епідемія ВІЛ вийшла за рамки ін’єкційних наркотиків – все частіше (60%) її підхоплюють саме статевим шляхом.
На закінчення зустрічі учасники навели декілька сумних прикладів, котрі тримають Хмельницьку область серед лідерів стрімкого поширення ВІЛ серед західних областей.
Так, з часу виявлення першого випадку ВІЛ-інфекції у 1996 році по 1 липня 2009 року в області офіційно було зареєстровано 2396 випадків ВІЛ-інфекції (270 дітей), 377 випадків захворювання на СНІД (39 дітей) та 240 випадків смерті від СНІДу (4 дитини)…
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору