Рівне:

Створення та просування сайтів

Під час цьогорічного мисливського сезону на Івано-Франківщині задокументовано 238 фактів порушень правил обігу зброї

Івано-Франківська область 12-січ, 2010, 08:269 Lobanovskiy 776
Як і передбачалося, чимало мисливців, наситившись новорічним святкуванням, упродовж суботи-неділі пішли до лісу на полювання. Одні воліли просто відпочити від застілля, а хтось мав надію повернутися з трофеєм. І нічого незаконного в тому б не було, якби деякі мисливці не порушували встановлених правил полювання. Адже кожному з них відомо про те, що, беручи з собою зброю, необхідно мати при собі документи, які дозволяють полювати в тому чи іншому лісовому угідді, а також інші документи, передбачені законодавством. В іншому разі мисливець без, скажімо, відстрілочної картки в мисливському угідді автоматично стає браконьєром, а, отже, правопорушником. На жаль, це не рідкість.

Лише упродовж цих вихідних днів в мисливських угіддях мобільні групи працівників міліції та єгерської служби за порушення Правил полювання затримали понад два десятки мисливців. Стосовно правопорушників складено адмінпротоколи, натомість мисливську зброю, хоча вона й зареєстрована, було вилучено. Водночас у лісових масивах у Верховинському та Долинському районах затримано двох, так званих мисливців, які полювали з незареєстрованими гладкоствольними рушницями.

З початку цьогорічного мисливського сезону на Івано-Франківщині задокументовано 238 фактів порушень правил обігу зброї під час полювання. За цей же період відкрито дві кримінальні справи стосовно осіб, яких було затримано з незареєстрованою нарізною зброєю.

Міліція краю здійснюватиме оперативно-профілактичні заходи у полювальні дні аж до закінчення мисливського сезону. Зусилля правоохоронців насамперед спрямовані на припинення фактів незаконного поводження зі зброєю, недопущення надзвичайних подій через необережне поводження зі зброєю.

Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору