Рівне:

Створення та просування сайтів

Голова Рівненської ОДА взяв участь в урочистому відкритті школи у с. Тинне

Рівненська область 20-січ, 2010, 14:159 Lobanovskiy 1 183
Керівник Рівненщини Віктор Матчук взяв участь в урочистому відкритті новозбудованої загальноосвітньої школи у селі Тинне Сарненського району Рівненської області. Завершення будівництва першої черги школи на 646 учнівських місць коштувало майже 20 млн. гривень. - Ця школа будувалася для вас – для дітей, в першу чергу, для батьків, щоб вони знали, що можна безпечно народжувати дітей, які матимуть можливість здобувати повноцінну освіту і отримати шанс реалізуватися в сьогоднішній Україні, і найголовніше – будувати майбутнє України, - сказав у вітальному слові Віктор Матчук.
…До Тинного упродовж багатьох років періодично приїздили представники влади, жителі села просили побудувати дітям нову школу, владці давали слово, а сотні дітей продовжували навчатись у аварійному приміщенні панського маєтку Младзяновських зведеному понад сто років тому... Вже сьогодні, вітаючи тиннівчан зі святом Віктор Матчук пригадав зустріч з жителями села у 2007 році, коли під час однієї із перших робочих поїздок на посаді керівника області мав можливість побачити у яких умовах навчаються діти. - Ті умови, які були запропоновані дітям для навчання, не те, що не відповідали формально ніяким нормам Міністерства освіти, а вони й не відповідали простим правилам безпеки, - пригадує Віктор Матчук, – Школа точно буде, але є одна умова – аби ви не перестали дітей народжувати, – згадує керівник Рівненщини свої слова.
Після тієї зустрічі було багато подій – і сесія обласної ради, де Віктор Матчук переконував колег виділити 2 млн. гривень з обласного бюджету на початок будівельних робіт, і закладання першого каменя у фундамент школи у листопаді 2008 року, і відсутність фінансування зі стабілізаційного фонду у вересні 2009 року, і ще незабуті передноворічні перипетії з недоотриманням коштів з держбюджету та блокування коштів на рахунках казначейства.
– Сьогодні вже можна починати поему писати, пригадуючи, як зводилась школа, - жартує керівник Рівненщини Віктор Матчук та вже зараз говорить про те, що потрібно будувати другу чергу, оскільки в с. Тинному близько 214 дітей, які зараз навчаються в приміщенні дитячого садочка, тоді як потреба в дитячому садочку в цьому селі також є. - Нам потрібно завершувати школу не тільки заради того, щоб діти навчалися в нормальних умовах, але й заради того, щоб, вивільнивши дитячий садочок, дати можливість маленьким діткам піти в дитячий садочок. В цінах 2009 року потрібно ще 9 млн грн, щоб добудувати другу чергу школи, але наголошую, що це в цінах 2009 року! У нас зараз інколи буває так, що за кілька місяців ціни можуть змінитися. Поки що 9 млн грн вистачить, - каже Віктор Матчук.


Для довідки:
Новозбудована школа зводиться за кошти районного, обласного та державного бюджетів. Рік початку будівництва – 2008 рік; Потужність – 1100 учнівських місць, у тому числі перша черга – 646 учнівських місць; Кошторисна вартість – 29969 тис. гривень, Профінансовано станом на 01.01.2010 – 14852,1 тис. гривень
Фінансування для завершення зовнішніх робіт чекали у вересні, а отримали на заблоковані казначейські рахунки в останні дні грудня 2009 року. Тепер будівельники чекають тепла аби використати кошти та завершити фасад будівлі. Класні кімнати вже готові до проведення занять, а в бібліотеці навіть книги на поличках розставлені.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору