Рівне:

Створення та просування сайтів

Віктор Матчук взяв участь в урочистому відкритті школи у селі Глинне Рокитнівського району

Останні новини 02-вер, 2009, 10:489 Lobanovskiy 1 524
1-го вересня 2009 року голова Рівненської обласної державної адміністрації Віктор Матчук взяв участь в урочистому відкритті новозбудованої загальноосвітньої школи у с.Глинне Рокитнівського р-ну.
Загальноосвітня школа у селі Глинне Рокитнівського району є єдиною на Рівненщині, котра споруджувалась виключно за кошти місцевих бюджетів, загальний кошторис становить близько 20 мільйонів гривень: приблизно 90 відс. це кошти обласного бюджету, 10 відс. – районного бюджету. Віктор Матчук повідомив, що у подальшому обласна влада розраховує на фінансову підтримку з державного бюджету у питанні будівництва шкіл, оскільки спорудження таких об’єктів є дуже важким завданням для обласного бюджету.
Будівництво Глиннівської школи розпочалось у 2004-му році: перед черговими виборами розпочато закладання фундаменту: на цьому все і закінчилось. Нагадаємо, що минулорічні події змусили обласне керівництво шукати можливості для відновлення будівництва Глиннівської школи в обласному бюджеті. Після того, як батьки не пустили 1-го вересня дітей до школи, голова облдержадміністрації Віктор Матчук особисто переконував мешканців Глинного у тому, що будівельні роботи відновляться і діти навчатимуться у новому приміщенні. Вже через декілька днів після спілкування мешканців села з головою облдержадміністрації на будівництві з’явилась техніка: завдяки перевиконанню обласного бюджету на відновлення робіт зі спорудження Глиннівської школи у вересні 2008 року було направлено сім мільйонів гривень. Лише у 2009 році на будівництво школи було виділено 15 млн. гривень. Упродовж року керівник області Віктор Матчук постійно контролював хід будівельних робіт, особисто виїжджав на будівельний майданчик.
Коштів не вистачило для того аби повністю завершити будівництво школи вцілому, але вдалося зробити все для того, щоб усіх дітей забрати з аварійного приміщення до новозбудованої школи. І хоча частина учнів буде навчатись у другу зміну, однак усі вони вчитимуться у чудовому навчальну закладі, у дуже хороших умовах. Ми розраховуємо на те, що до 1-го вересня наступного року будівництво буде повністю завершено.
Віктор Матчук висловив переконання, що різниці між сільськими та міськими школи принципово бути не повинно, оскільки усі діти повинні отримувати освіту однаково високого рівня і здобувши належні знання, за результатами незалежного зовнішнього оцінювання мати можливість здобути вишу освіту.
За словами керівника області Віктора Матчука, вже до кінця року в області можуть бути введені в експлуатацію школи у с. Тинне Сарненського району та с. Шпанів Рівненського району: перші черги цих шкіл планую завершити до кінця поточного року. Станом на сьогодні активно ведуться будівельні роботи зі спорудження нових шкіл ще у селі Богуші Березнівського району та у Костопільському районі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору