Рівне:

Створення та просування сайтів

Сьогодні відкриють школу у селі з найвищим рівнем народжуваності в Європі

Останні новини 01-вер, 2009, 09:469 Lobanovskiy 1 061
Новозбудовану школу у селі з найвищим рівнем народжуваності в Європі урочисто відкриють 1-го вересня. Голова облдержадміністрації Віктор Матчук візьме участь в урочистій церемонії відкриття школи у с.Глинне Рокитнівського району.
Про це газеті "Провінційка" повідомили в прес-службі РОДА.


1-го вересня 2009 року голова Рівненської обласної державної адміністрації Віктор Матчук візьме участь в урочистому відкритті новозбудованої загальноосвітньої школи у с.Глинне Рокитнівського р-ну.
Будівництво Глиннівської школи розпочалось у 2004-му році: перед черговими виборами розпочато закладання фундаменту: на цьому все і закінчилось. Нагадаємо, що минулорічні події змусили обласне керівництво шукати можливості для відновлення будівництва Глиннівської школи в обласному бюджеті. Після того, як батьки не пустили 1-го вересня дітей до школи, голова облдержадміністрації Віктор Матчук особисто переконував мешканців Глинного у тому, що будівельні роботи відновляться і діти навчатимуться у новому приміщенні. Вже через декілька днів після спілкування мешканців села з головою облдержадміністрації на будівництві з’явилась техніка: завдяки перевиконанню обласного бюджету на відновлення робіт зі спорудження Глиннівської школи у вересні 2008 року було направлено сім мільйонів гривень. Упродовж року керівник області Віктор Матчук постійно контролював хід будівельних робіт, особисто виїжджав на будівельний майданчик.
Незважаючи на те, що більша частина коштів на завершення будівництва першої черги Глиннівської школи віднесена лише на ІV-й квартал поточного року, з будівельника, котрі виконують роботи, знайдено порозуміння і вже 1-го вересня відбудеться урочисте відкриття школи. Для частини дітей, особливо найменших класів, уже не буде необхідності ходити в стару аварійну школу.
Щодо ІІ-ї черги, то коробка теж буде завершена і залишаться тільки внутрішні роботи, ті інтер’єрні роботи, які можна буде продовжувати по мірі надходження коштів: виконуватимуться роботи, які не нестимуть загроз для дітей.

Довідка:
Новозбудована Глиннівська ЗОШ І-ІІІ ст. складається з 4-х корпусів, 2 корпуси (І-ІІ черга) планується ввести в експлуатацію 1 вересня 2009 р., де буде 24 класні кімнати (1 класна кімната розрахована на 30 учнів), кабінет директора, 1 методичний кабінет, актовий зал. 2 корпуси (ІІІ-ІV черга) перебувають у стадії незавершеного будівництва.
Село Глинне Рокитнівського району Рівненської області є унікальним за темпами народжуваності – найвищі у Європі та втричі вищі ніж середньостатистичні по Україні.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору