Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині люди отруїлися настоянкою скополії

Івано-Франківська область 29-січ, 2010, 09:599 Lobanovskiy 947
Смертельна неуважність. 24-го січня в реанімацію Рожнятівської районної лікарні привезли трьох непритомних людей. Вони отруїлися настоянкою з кореня лікарської трави скополії - переплутали її з коньяком.

Нині їхньому життю нічого не загрожує. Одна з постраждалих згадує, як все сталося. Її покликала сусідка - символічно відзначити народження праонуки. Тільки от в пляшці замість коньяку виявилася настоянка на корені скополії - надзвичайно отруйної рослини, якою господиня лікувалася під хвороби Паркінсона. Смак випитого гостей здивував, а вже за кілька хвилин їм стало зле.

Таміла Дзюба, постраждала:

- Я взяла собі, ну, я знаю, скільки там було - грам десять в рюмочку. Закрутилося в голові, я думала, що в мене піднявся дуже високо тиск, пішла ішемічна атака. Я хотіла ще поміряти собі тиск, я вже не поміряла собі тиск.

- Ти вже марила, ти вже не знала, що ти говориш, в тебе мова була порушена.

Донька викликала швидку. Людей одразу відвезли до реанімації.

Василь Смик, завідувач відділення реанімації Рожнятівської лікарні:

- Поступили у важкому стані, без свідомості. Після інтенсивної терапії пішло на покращення. Було виражене психомоторне збудження у людей. Двоє хворих вже переведено в неврологічний відділ у відносно задовільному стані, третій хворий ще знаходиться в нас.

Медики кажуть: людей врятувало тільки те, що мало випили. В іншому разі наслідки могли бути фатальними. Лікарі вкотре застерігають: не варто захоплюватися народним самолікуванням. Бо це може коштувати здоров'я чи навіть життя.

Любомир Бобик, завідувач відділення неврології Рожнятівської лікарні:

- Велика просьба людям без вказівки медиків не вживати всілякі настойки, відвари, інші народні засоби. Вони є небезпечні в любому випадку.

Медики сподіваються, що отруєння настоянкою на здоров'ї постраждалих не позначиться. Щоправда, якийсь час їм доведеться провести на лікарняному ліжку.

Володимир Гарматюк, Василь Смага, Івано-Франківська область, НТН.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору